Kennisplatform voor Oost Nederland

Hotel en flexibele evenementenzaal maakt Loetje in Gorssel extra aantrekkelijk

Geplaatst op 27 december 2016
Hotel en flexibele evenementenzaal maakt Loetje in Gorssel extra aantrekkelijk

De beste ambassadeurs zijn de gasten die met een opgetogen verhaal naar huis gaan. Als je in Amsterdam vertelt dat je bij Loetje gaat eten, is de reactie meestal een enthousiast verhaal over de beroemde biefstuk. Daar is Loetje al jaren een begrip. De Achterhoek leert Loetje nu ook kennen, naast museum MORE opende daar de eerste vestiging buiten de Randstad.

Sinds de opening begin dit jaar heeft een snel groeiend publiek het fraai gerenoveerde voormalige hotel in hartje Gorssel weten te vinden. Met elf vestigingen in de Randstad is het familiebedrijf Loetje een begrip. Dat kan met Loetje in Gorssel, waar de ossenhaasbiefstuk met exact dezelfde finesse wordt bereid, wel eens snel dezelfde kant op gaan.

Niet alleen de naam en de eigen stijl, vertelt Communicatie Manager Esther Springer van Loetje, maar ook de sfeer en de kwaliteit zijn in elke Loetjevestiging van hetzelfde hoge niveau. ‘De biefstuk wordt in elk restaurant op dezelfde manier gebakken, met dezelfde ingrediënten en passie. Daar is in 40 jaar niks aan veranderd.’

Lekkere trek
In een echt Amsterdams café, waar je gezellig met vrienden een keu’tje kon leggen, lag midden jaren ’70 van de vorige eeuw de basis van het huidige bedrijf. Ludwig, die iedereen eigenlijk alleen maar kende als Loetje, tapte daar een fijn biertje. Voor de lekkere trek kon je kiezen tussen een portie  kaas, een bal gehakt en een uitsmijter. De reclamebureaus en mediabedrijven rond de Johannes Vermeerstraat waardeerden de sfeer in het buurtcafé en hadden niet altijd zin om voor een maaltijd naar elders te vertrekken. Ze vroegen Loetje of hij daar niet wat op kon verzinnen. Dat kon hij. Loetje kwam met een voortreffelijk klaargemaakt stukje biefstuk met witbrood, en dat was meteen een voltreffer. Al snel moest er een kleed over het biljart om alle eters plek te bieden. Niet lang daarna gingen de biljarts zelfs de deur uit en was Loetje het eetcafé waar je moest zijn voor de  ossenhaasbiefstuk volgens grootmoeders recept: met witbrood, in de eigen jus geserveerd en met de patatjes en salade er apart bij. 40 jaar later krijgt de gast het gerecht nog altijd op die manier geserveerd, maar niet alleen meer aan de Johannes Vermeerstraat. Inmiddels zijn er twaalf vestigingen in het land, die dezelfde naam dragen.

Thuis voelen
In hartje Gorssel is het gelukt om de eigen sfeer en stijl van Loetje tot leven te brengen in het voormalige hotel de Roskam, dat dateert uit 1654. Loetje is nog steeds een echt familiebedrijf, waar de kinderen van de naamgever ervoor zorgen dat de sfeer met een Amsterdams tintje en de kwaliteit intact blijft. ‘We vinden persoonlijke aandacht en een no-nonsense benadering belangrijk, iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen’, onderstreept Esther Springer. De menukaart bevat naast de befaamde biefstuk veel andere vis- en vleesgerechten. Die worden allemaal ter plekke vers bereid. In Gorssel zijn ze zeker van een gemêleerd publiek met gasten uit het dorp en omgeving, fietsers, vakantiegangers maar ook bezoekers van het ernaast gelegen MORE, museum voor Modern Realisme.

Evenementenzaal en hotel
Wat Loetje Gorssel onderscheidt is het totaalconcept. Eerder dit jaar is het hotelgedeelte  gemoderniseerd en zijn er voor gasten tien kamers – met allemaal een eigen uitstraling en karakter – beschikbaar. De grote evenementenzaal is helemaal gemoderniseerd en werd half september weer in gebruik genomen. De multifunctionele zaal wordt aangeduid als Residentie De Roskam, als verwijzing naar het historische verleden van het gebouw. Wat meteen opvalt is de lichte en ruimtelijke uitstraling van de serre die het zalendeel omlijst. ‘Dat biedt ook extra mogelijkheden bij ontvangsten of buffetten’, vertelt Sabine van den Bosch, die de Banqueting en Sales voor de zalen en het hotelgedeelte regelt. ‘Je kunt bijvoorbeeld koffie, ontbijt of walking dinner in het  serregedeelte doen en de vergadering of training in een of meer kwadranten, waarin de zaal is op te delen.’

De zaalruimte voor maximaal 400 personen kan met schuifwanden gesplitst worden in vier aparte eenheden, vernoemd naar buurdorpen Joppe, Epse, Wilp en Eefde. Apart of gecombineerd zijn ze geschikt voor uiteenlopende bijeenkomsten, partijen, bedrijfsuitjes of bijvoorbeeld een teamdag of een vergadering. ‘We hebben goede technische voorzieningen, goede akoestiek en een verlichting die voor elke situatie aangepast kan worden.’ Ze onderstreept dat persoonlijke aandacht en goede communicatie essentieel zijn. ‘Ik ben er altijd bij om een partij of een begrafenis, zoals we onlangs  hadden, te begeleiden. Dat geeft rust en vertrouwen.

Arrangementen
De fraaie, goed bereikbare, ligging in de natuurrijke omgeving, met een topmuseum als directe buur maakt het mogelijk om daar in arrangementen rekening mee te houden. Een rondleiding in museum MORE met een bezoek aan het museumcafé, dat ook door Loetje wordt geëxploiteerd, kan zo in een programma worden opgenomen. Wie trouwplannen heeft kan daar overigens ook terecht: het voormalige gemeentehuis heeft nog steeds een trouwbestemming. Het grootste verschil met de andere Loetje-vestigingen ligt misschien wel aan de achterzijde van het gebouw. De enorme parkeerplaats die met museum MORE wordt gedeeld, maakt dat het geen enkel probleem is om de auto kwijt te worden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: