Kennisplatform voor Oost Nederland

Kunststoffen en sensoren tijdens Plastics Get Smart

Geplaatst op 31 januari 2017
Kunststoffen en sensoren tijdens Plastics Get Smart

Producten en machines worden steeds slimmer dankzij robotica en sensoren. Altijd al willen weten welke ontwikkelingen hierin kansen bieden voor de kunststofindustrie? Op 22 maart geeft het evenement Plastics Get Smart in het IJsseldelta Center inzicht in de mogelijkheden van kunststoffen en sensoren.

Programma
Plastics Get Smart is het evenement waar de kunststofindustrie en smart industry samenkomen. Woensdag 22 maart verschaffen gerenommeerde (inter)nationale sprekers, inspirerende workshops en het netwerk binnen de kunststofindustrie een nieuwe visie op de laatste ontwikkelingen. Zo vertelt Mark Bunger van Lux Research Inc. uit Boston over de ‘key’ innovaties in de sensortechnologie. Prof. Dr. Ben van Lier van Centric vertelt welke verregaande rol het ‘internet of things’ gaat spelen in de industrie van de toekomst. IBM zorgt voor een interessant intermezzo met Watson.

Inspiratiesessies
Aan de hand van verschillende inspiratiesessies, krijgen bezoekers de mogelijkheid meer informatie over specifieke aspecten van de crossover smart plastics te ontvangen. Zo is er bijvoorbeeld de sessie over state-of-the-art vision sensoren in industriële toepassingen.

Ook kennisinstellingen en organisaties die zich al bezighouden met het onderwerp zijn 22 maart aanwezig om de laatste opvattingen te delen. In de inspiratiesessie Nieuwe ontwikkelingen bij verbonden sensorsystemen nemen professor Havinga en zijn collega’s van de Universiteit Twente u mee in de wereld van verbonden sensorsystemen en de bijzondere functionaliteiten die daarmee ontsloten kunnen worden in industriële toepassingen.

Cluster Kunststoffen en Sensoren
Plastics Get Smart is tevens de start van het Cluster Kunststoffen en Sensoren. Een initiatief van het Polymer Science Park in samenwerking met LEO Robotics, Universiteit Twente, Hogeschool Windesheim, FME en Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Het cluster gaat effectieve samenwerking bevorderen, netwerken organiseren om data optimaal te benutten en nieuwe businesscases ontwikkelen. In een van de inspiratiesessies zal een update worden gegeven van een aantal demonstrators.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: