Kennisplatform voor Oost Nederland

10 kandidaten strijden om titel Agrarisch Ondernemer van het jaar

Geplaatst op 4 februari 2022
10 kandidaten strijden om titel Agrarisch Ondernemer van het jaar

De 10 kandidaten voor de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 26e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef, ambitie en doorzettingsvermogen. De titel geeft erkenning aan ondernemers die een voorbeeld zijn voor de sector en waar andere bedrijven in de keten door geïnspireerd worden. 

Welke topondernemer uit de agrarische sector mag zich een jaar lang Agrarisch Ondernemer van het Jaar noemen? De onafhankelijke, vakkundige jury kiest uit deze 10 kandidaten 5 genomineerden die strijden om de titel. De winnaar wordt donderdag 31 maart in De Basiliek in Veenendaal bekendgemaakt.

Uit Oost-Nederland is genomineerd:

Veehouderij- en zorgboerderij Maatschap Van de Fliert, vijf locaties in de Gelderse Vallei (Gld.)

Titel én geldbedrag
De winnaar draagt vanaf donderdag 31 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van € 12.500. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor vanaf 25 februari een stem uitbrengen. Dan worden namelijk de genomineerden bekendgemaakt.

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- en tuinbouw in het algemeen.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, De Heus, Nationale Nederlanden en Hardeman Veenendaal. Toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: