Kennisplatform voor Oost Nederland

25 jaar Skopos: samen steeds beter

Geplaatst op 10 mei 2023
25 jaar Skopos: samen steeds beter

Deze maand is het precies 25 jaar geleden dat Skopos werd opgericht door Gerrit Vixseboxse en zijn twee compagnons. Het is gevestigd in Hengelo en houdt zich bezig met procesanalyse, pakketselectie en implementatietrajecten voor productie- en handelsbedrijven.

Skopos van ‘klussenbus’ naar focus op productie- en handelsbedrijven

Gedurende de eerste jaren was Skopos een ‘klussenbus’ die elk project dat voorbijkwam oppakte. Dit veranderde echter toen Ruud Haring als mede-directeur aan boord kwam en focus aanbracht. Het bedrijf stopte met het uitvoeren van projecten voor de overheid en de zorg en richtte zich volledig op productie- en handelsbedrijven.

Implementatietrajecten maken Skopos beter in selectieproces en andersom

De nieuwe focus bracht ook een verandering in de dienstverlening van Skopos met zich mee. Waar ze eerder vooral procesanalyses en pakketselecties deed, ging het bedrijf zich ook richten op implementatietrajecten. Dit heeft ze geen windeieren gelegd. Doordat Skopos volledig onafhankelijk implementatietrajecten begeleidt, wordt het bedrijf ook beter in het selectieproces en andersom. Bovendien zorgt het begeleiden van implementatietrajecten ervoor dat het niet alleen de software verbetert, maar ook de processen en mensen van klanten beter en slimmer maakt.

Samen steeds beter: Skopos verbetert processen en ontwikkelt mensen

Deze ontwikkeling sluit perfect aan bij de nieuwe pay-off van Skopos: ‘Samen steeds beter’. Skopos streeft ernaar om processen te verbeteren en mensen te ontwikkelen, zodat klanten alles uit hun nieuwe softwarepakket kunnen halen.

Gerrit Vixseboxse zegt hierover: “Onze rol is om aan het management uit te leggen wat het is, wat de consequenties zijn en wat het kan opleveren. Business software is voor veel mensen vaag en ongrijpbaar – ze zien niet wat het kan brengen. Maar door goed te luisteren naar onze klanten en hen stap voor stap mee te nemen in het proces, maken we samen de stap naar steeds betere bedrijfsprocessen en betere resultaten.”

Sinds de oprichting is de organisatie uitgegroeid tot een bedrijf met 25 specialisten. Gerrit Vixseboxse en Ruud Haring kijken met trots terug op de afgelopen 25 jaar en zijn klaar voor de toekomst.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: