Kennisplatform voor Oost Nederland

Jong en oud komt bomen planten op Laarberg

Geplaatst op 9 december 2022
Jong en oud komt bomen planten op Laarberg

Samen met omwonenden, jong en oud, werken aan een groener bedrijventerrein: gebiedsonderneming Laarberg verheugt zich enorm op maandag 12 december a.s. Want vanaf 15.00 uur komen de kinderen van BSO De Muiters en wethouder Arjen Schutten ons helpen de eerste bomen te planten van onze nieuwe houtwal.

Natuur en bedrijf in balans Een tijdje geleden zijn er bomen gekapt op Laarberg om de kavels in de uitbreidingsplannen te kunnen realiseren. Onder andere ter compensatie van die kap wordt er een nieuwe houtwal van maar liefst een half hectare groot aangeplant, met meer dan duizend bomen en struiken. Directeur Joost Okkema: “Natuur en bedrijf moeten hier in balans blijven. Laarberg ís nu eenmaal een bedrijventerrein, maar wel zo groen en duurzaam mogelijk.” In totaal wordt twee keer het aantal vierkante meters groen dat is verwijderd, aangeplant. Tussen de bomen zullen lage begroeiing, bloemen en gras worden gegenereerd.

Programma

Om de start van het aanplanten van de nieuwe houtwal te vieren organiseert Laarberg op 12 december een bomen-plant-event. Kinderen van BSO De Muiters en wethouder Arjen Schutten worden om 15 uur op het terrein van Laarberg verwacht. Groenvoorziener Biljoen geeft een korte presentatie over de waarde van bomen en hoe ze te planten, waarna zij zelf in groepjes een boom gaan planten. Als de bomen in de grond staan, gaan de kinderen met stedenbouwkundige Edwin Hondorp op Laarberg kijken naar de vleermuiswallen en marterrillen.

Omwonenden betrekken

De reden dat de aanplanting op deze manier wordt gevierd, is omdat team Laarberg het belangrijk vindt dat omwonenden zien wat er speelt op het bedrijventerrein. Die activiteiten hebben niet alleen te maken met grote bedrijvigheid, maar ook met lokale ondernemers, duurzaamheid en het hergebruik van materialen, wegen aanleggen en het groen houden van het terrein. Laarberg wil laten zien dat bedrijvigheid en groen samen kunnen en moeten gaan.

Kom langs!

Benieuwd? Kom dan langs! Het evenement gaat vindt plaats op bedrijventerrein Laarberg, de exacte locatie is op dit moment nog niet bekend. Als de plek bekend is wordt deze gedeeld op de Facebook pagina van Laarberg, houd deze dus goed in de gaten!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: