Kennisplatform voor Oost Nederland

Krabbe Stoffering: Duurzame relaties en degelijk vakwerk

Geplaatst op 5 januari 2022

Degelijk vakwerk leveren zonder poespas en gedoe. Daar staat Krabbe Stoffering voor. “We werken veel met vaste klanten en genieten hun vertrouwen omdat we over het algemeen ons werk goed doen. Dat is voor mij het belangrijkste”, vertelt directeur Wouter Krabbe onomwonden.

Krabbe Stoffering is al sinds 1963 een familiebedrijf. Het is in eerste instantie als klein winkeltje begonnen in Glanerbrug met de verkoop van meubels. Na verloop van tijd kwamen Wouters vader en oom in het bedrijf en Wouter is de derde generatie Krabbe die aan het roer staat. Intussen richt het bedrijf zich puur op stoffering van de vloer en raambekleding. “Met meubels heb ik geen affiniteit en bovendien biedt stoffering in mijn ogen meer toekomstperspectief”, verklaart Wouter deze strategische keuze.

Wouter Krabbe komt over als een recht-door-zee ondernemer die veel waarde hecht aan eerlijk zakendoen. Dat DNA zit in de familie Krabbe. “We willen geen discussie met klanten. Als een klant bijvoorbeeld een extra stripje wil hebben of er moet door ons team een deur worden afgehangen, dan doen we daar niet moeilijk over en regelen we dat. Dat wordt gewaardeerd en door zo’n houding aan te nemen bouw je een langdurige en vertrouwde klantenkring op.”

Krabbe Stoffering voert veel opdrachten uit voor bijvoorbeeld scholen, woningcorporaties,  zorginstellingen en ook aannemers. Naast de zakelijke markt bedient de onderneming ook consumenten, maar dat is wel een kleiner marktaandeel. “We hebben een gezonde balans, vind ik. Groot voordeel van ons familiebedrijf is dat we snel kunnen schakelen met een eigen team van stoffeerders en korte communicatielijnen hebben met onze klanten. Niemand is een nummer voor ons, ook niet richting ons personeel. Daarom is er volgens mij weinig verloop bij ons. Zolang je de klantafspraken nakomt en naar onze kwaliteitsmaatstaven werkt, kunnen wij een goede werksfeer creëren.”

Uitgebreid assortiment A-merken

De showroom biedt een uitgebreid assortiment aan diverse vloerafwerkingen, zoals tapijt(tegels), pvc, vinyl en marmoleum en verschillende soorten gordijnen en zonwerking. De gordijnen worden eigenhandig gemaakt in het atelier van Krabbe Stoffering. Wouter vertrouwt met name op de A-merken voor de vloerstoffering vanwege hun hoogwaardige technische productkwaliteit en service. “We kopen rechtstreeks onze producten in bij de leveranciers. We werken het liefst met vaste relaties op basis van wederzijds vertrouwen; zo doen we dat ook met interieurbouwers en kantoorinrichters. Je moet van elkaar op aankunnen.”

Gericht klantadvies

De aard van de opdracht verschilt. Soms heeft een interieurarchitect al een ontwerp voor de vloer- en raambekleding en verzorgt Krabbe Stoffering de inkoop en de uitvoering. Maar het komt ook voor dat de stoffeerder de klant mag adviseren welke vloerafwerking en raambekleding het beste past. “Door onze kennis en duurzame klantrelaties weten we precies wat een klant nodig heeft. Het liefst houden we alles in eigen hand. We werken met vijftien man personeel en die schaalgrootte is precies goed. We hoeven niet groter te worden; we willen gewoon een stabiel bedrijf blijven.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: