Kennisplatform voor Oost Nederland

Juli 2022 – 255

Geplaatst op 12 juli 2022

Voor u ligt alweer de zomereditie: wat is het eerste halfjaar van 2022 voorbij gevlogen. Naast alle perikelen rond de oorlog in Oekraïne, de tekorten aan grondstoffen, materialen én personeel, wordt er gelukkig ook nog ‘gewoon’ volop ondernomen in onze regio.

Zo staat deze keer Mennekes op de cover van het magazine. Direct naast het pand van Mennekes eMobility in Deventer realiseerde Mennekes namelijk dit voorjaar, in samenwerking met Amperapark uit Enschede en Siers Groep Oldenzaal, een innovatief laadplein met vijftien laadpalen. Goed nieuws: deze drie partners gaan veel meer van dergelijke pleinen aanleggen. Reden om eens te informeren wat ten grondslag ligt aan deze plannen.

Hybride werken
Maar liefst zeven ondernemingen hebben hun licht laten schijnen over de ontwikkelingen binnen hun organisatie wat betreft ‘het nieuwe werken’. Wij waren benieuwd of het hybride werken na de coronacrisis inderdaad gewoon is geworden is bij bedrijven in onze regio. Het blijkt dat er toch wel verschillend omgegaan wordt met thuiswerken en op kantoor of op locatie aanwezig zijn. Een ontzettend leuke themaspecial om te lezen, ik raad het u aan!

Nieuwe mensen
Het gaat goed met eigenaar Randy Thio van Total Techniek en met het bedrijf zelf. Tijd om hem eens te vragen naar de nieuwste ontwikkelingen. De specialist in kastenbouw, service en onderhoud – gevestigd in Hengelo – is net zoals vele andere ondernemers naarstig op zoek naar meer personeel.

Gras als wetenschap
Bij Overmars Twello wordt duidelijk dat de robotisering van maaimachines doorzet. Het integreren van de twee bedrijven Overmars Twello BV en Garden4All betekent dat de kennis van techniek gecombineerd wordt met de kennis van groen: gras is bijna wetenschap!

Besparen op je energierekening
Bij hen kunnen ondernemers 30% besparen op hun energierekening. Mét een vast contract. Dat beloven Serkis Genc en Erwin Agterhuis van Jonghuis Advies. Zij helpen samen ondernemers bij verduurzamen, besparen, beheren en inzicht geven in het energievraagstuk.

Samenwerking
Een nieuwe voorzitter en een nieuwe strategie. Hoog tijd om VMO (Verenigde Maakindustrie Oost) eens te vragen naar de visie op de toekomst. We spraken Rob van den Nieuwboer, de nieuwe voorzitter en Petra Deterink, directeur. Duidelijk werd dat in samenwerking dé gouden greep voor een gezonde economische toekomst voor de maakbedrijven in de regio wordt gezien.

Er is uiteraard nog veel meer te lezen in deze inspirerende zomereditie. Ik wens u een fijne zomer!

Delen via

Zoeken naar: