Kennisplatform voor Oost Nederland

Juni 2023 – 259

Geplaatst op 25 mei 2023

Het is begin juni als deze editie van Kijk op Oost Nederland bij u op de mat valt. Eigenlijk is het nog te fris en iedereen zit op beter weer te wachten. Na een aantal zeer droge jaren lijkt het dit jaar weer natter te zijn in ons land. Klimaatverandering is iets waar we meer en meer rekening mee moeten gaan houden.

In het coverartikel van deze nieuwe editie van Kijk op Oost Nederland vertellen Richard Wielinga en Remco Kruizenga van Coolserve over de volle orderportefeuille en hoe zij met hun producten inspelen op de innovatiemarkt van klimaatbeheersing. Een markt die steeds belangrijker wordt. Hoge gasprijzen, maar ook regelgeving vanuit Den Haag en de groeiende vervangingsmarkt van warmtepompen zorgen voor een grote hoeveelheid werk.

In Hengelo gaan we onder meer op bezoek bij Ten Heggeler Machinefabriek. Een prachtig bedrijf waar met veel gevoel voor precisie gewerkt wordt aan de meest uitdagende onderdelen voor met name de machinebouw. Geen massaproductie dus bij deze gepassioneerde ondernemer. Daarnaast worden in dit bedrijf oldtimers gerestaureerd, en daarbij komt het vakmanschap van de mensen bij Ten Heggeler uitermate goed van pas.

Veelzijdigheid

Stephan Roelvink van Plan Architecten vertelt in deze editie over de veelzijdigheid van projecten die worden afgeleverd. Het betreft een zeer allround bureau waar de Achterhoekse nuchterheid goed voelbaar is. “Het gaat bij ons altijd om de wens van de klant. Daar draait alles om”, aldus Roelvink.

Nog een pareltje in de Achterhoek is Winterwarm uit Winterswijk. Het bedrijf heeft onlangs een fantastisch nieuw pand betrokken, dat vanzelfsprekend volledig duurzaam gebouwd is. De enorme bedrijfshal wordt verwarmd door hybride heaters, die door Winterwarm zelf geproduceerd worden. Het bedrijf zit nu op een fantastische locatie in een toekomstbestendig en duurzaam bedrijfspand.

Emissievrij transport

In Rijssen zijn we te gast bij Nijwa Zero. Een start-up van Renault en Volvo Dealer Nijwa.  Twee jaar geleden zag Nijwa Zero het levenslicht en sindsdien hebben Jeroen Vaessen en Wijnand Derkman de piketpaaltjes geslagen door veel klanten van Nijwa te bezoeken en hun behoeftes op het gebied van emissievrij transport te inventariseren.

Kortom, weer een nieuw nummer van Kijk op Oost Nederland volop innovatieve bedrijven en inspirerende verhalen. We wensen u veel plezier met deze editie, en hopen net als u dat de temperatuur eindelijk eens een beetje op gaat lopen.

Delen via

Zoeken naar: