Kennisplatform voor Oost Nederland

Mei 2022 – 254

Geplaatst op 20 mei 2022

“In onze wereld is de monteur een superheld”, zegt algemeen directeur Michiel Pot in het coverartikel dat we over Reparaad hebben geschreven. Monteurs bij deze serviceorganisatie voor vastgoedonderhoud kunnen zich zowel op technisch als sociaal vlak uitstekend redden.

De focus van Reparaad op werknemers als uitstekend opgeleide ambassadeurs van het bedrijf, is goed te begrijpen. De krapte op de arbeidsmarkt is inmiddels overal voelbaar: als het lukt goede werknemers binnen te halen, is het zaak ze ook binnen te houden. En tevreden te houden. Waardering en opleiding is daar een belangrijk deel van.

Met WBC Bouwgroep hebben we een ronde gemaakt door het nieuwe bedrijfspand van Winterwarm Heating Solutions in Winterswijk: dit pand is door aannemer WBC duurzaam uitgevoerd, evenals de inrichting van het terrein. Hoe dat gebeurd is en waarom, is te lezen in dit interessante verslag.

Mega-operatie
De verhuizing van Raalte naar Meppel was een mega-operatie voor Veldhuis Media. Eigenaren Erwin de Lange en Oscar Jager verdienen in dat opzicht ook de titel superhelden. Zij bewijzen dat de printbranche booming is. De extreem goedgevulde orderportefeuille vroeg om meer mensen en meer ruimte. In printstad Meppel zit het bedrijf dan ook uitstekend op zijn plek.

Creatieve hotspot
Ruim 130 jonge en ambitieuze professionals werken sinds begin dit jaar samen in de Heemserhoek in Hardenberg. Dit bedrijfsverzamelgebouw is veel meer dan alleen wat ‘losse’ ondernemers bij elkaar. De zes bedrijven die hier gevestigd zijn – Webstores, Bureau Strak, Pixel Express, Villa5, COMcept en Studuo – vormen eigenlijk één groot marketingcommunicatiehuis.

Balanceren in de bouw
Op uitnodiging van Coöperatie VersnellingNL hebben zes experts uit de bouw- en vastgoedsector een geanimeerd tafelgesprek gevoerd bij SW Vastgoedverbetering in Almelo, onder leiding van Carmen Oude Wesselink. Hoe gaan deze ondernemers om met de uitdagingen en kansen van deze tijd?Duidelijk werd bijvoorbeeld dat het belangrijk is om nu zodanig te werken dat we het in de toekomst beter hebben dan in het verleden. Dat kan door bijvoorbeeld de inzet van domotica en circulair bouwen. Maar hoe snel we ook moeten innoveren, het blijft beter om niet te snel overal op in te vliegen, maar goed met elkaar af te stemmen waar we gezamenlijk voordeel van hebben. Deze tijd van prijsverhogingen en personeelsproblemen vraagt om openheid naar elkaar toe. Deze, en nog veel meer conclusies, zijn te lezen in het gedegen verslag van het gesprek, verderop in deze editie.

In deze goedgevulde mei-editie is natuurlijk veel meer actueel en achtergrondnieuws te lezen. Diverse bedrijfsreportages, artikelen en columns vormen gezamenlijk een interessant beeld van ondernemen in onze regio anno 2022.

Delen via

Zoeken naar: