Oud pand ‘t Belthoes in een vernieuwend duurzaam jasje

25 februari 2019 Ambacht

Begin deze maand heeft, na een grondige verbouwing, strategisch ontwerpbureau INC haar intrek genomen aan de Beltstraat 1 te Enschede. “Als ontwerpers van vernieuwing zijn we bezig met de toekomst en daarom vinden we het belangrijk dat ons pand hierbij aansluit”, aldus Sander Hofstede (eigenaar INC).

De architect, aannemer en het installatiebedrijf hebben een knap staaltje werk geleverd door in de vloer glazen panelen te plaatsen. Hierdoor komt er natuurlijk daglicht in de kelder waardoor men gebruik kan maken van 3 vergaderruimtes en er plek is voor ongeveer 4 flexplekken. Het pand is klaar voor de toekomst door het helemaal gasloos te maken, verwarmen gebeurt door een luchtwarmtepomp en er is continu toevoer van frisse lucht door de warmte-terugwin-installatie (WTW). Daarnaast is er veel groen in het pand aangebracht, inclusief een plantenwand van 3,5 meter hoog. Die naast de technische installaties zorgt voor een aangenaam kantoorklimaat (o.a. goede luchtvochtigheid en geluidsabsorptie).

De laatste hand wordt gelegd aan de open ruimte voor in het pand. Dit is een flexibele ruimte waar periodiek exposities georganiseerd worden en waar gelegenheid is om een kop koffie te pakken of simpelweg even kort je mail bij te werken.

Het is een mooie aanvulling op de eerder opgeknapte panden hoek Korte Haaksbergerstraat, Nijverheidstraat en Beltstraat. Het past eveneens goed in de plannen en overgang naar het plan van de Kop van de Boulevard in Enschede.