Samenwerking Still met BLOM opleidingen

20 december 2018 Nieuws

BLOM opleidingen schafte vorig jaar 39 nieuwe STILL trucks aan. Deze investering onderstreept de groeiambitie die wij, als een van de grootste opleiders op het gebied van intern transport in Nederland, hebben. Recent kwamen hier nog eens 38 nieuwe STILL trucks bij.

Algemeen directeur Roy Groothuis: “BLOM opleidingen timmert hard aan de weg. Vorig jaar openden we vijf nieuwe opleidingslocaties; in Amersfoort, Deventer en Doetinchem, Wijchen en Emmen. Ons netwerk is inmiddels uitgebouwd naar 20 opleidingslocaties. Daarbij blijft het niet. Op korte termijn willen we doorgroeien naar 22 vestigingen. Met name in het midden en westen van het land telt ons netwerk nog een aantal ‘white spots’. Met een landelijk dekkend netwerk kunnen we onze dienstverlening nog verder verbeteren.”

Weloverwogen keuze
De recente aanschaf van 38 nieuwe STILL trucks is voor BLOM een belangrijke stap bij het verwezenlijken van de ambities. “Dit is het begin van een grote verandering binnen ons wagenpark. We gaan voor 1 partner, want met 20 vestigingen moeten we het ons zo makkelijk mogelijk maken. STILL is daarin de perfecte partner voor inkoop en service. Hengelo wordt de verkeerstoren van alle vestigingen, vanuit hier willen we de voertuigen kunnen monitoren middels de Fleetmanager”.

BLOM schaft tweeëntwintig nieuwe elektrische heftrucks aan, elf reachtrucks, en vijf meerij stapelaars. De vorkheftrucks en de reachtrucks worden uitgerust met de basisfuncties van het STILL Fleetmanager-systeem, zoals toegangscontrole, het waarborgen van veiligheid en het monitoren van de trucks op afstand. Hierbij natuurlijk ook het bewaken van de urenstanden en het inzicht in de efficiëntie van het gebruik. Voor een gedegen rijopleiding is het aantal praktijkuren heel belangrijk. Actuele rapportages over het gebruik van de machine worden per cursist medegedeeld.

De cursist kan inzien hoelang hij op de truck heeft gereden, als praktisch bewijs, maar leert ook om op de meest energiezuinige manier met een truck te rijden. Tijdens een lange cursus dag kan het wel eens gebeuren dat men vergeet de truck op te laden. De volgende dag moeten de trucks echter wel weer klaar zijn voor een nieuwe dag. Het Fleetmanager-systeem geeft op afstand aan hoe het staat met de batterijrestcapaciteit. Hiermee voorkom je op een hele eenvoudige manier onnodige stilstand.