Studenten ROC van Twente slepen landelijke Toerisme Bokaal in de wacht

19 februari 2019 Toerisme

Woensdag 6 februari 2019 was een spannende dag voor Shirley Meijer (26), Madelief Antink (18) en Bart Wieling (19). De studenten van de ROC-opleiding Leidinggevende leisure & hospitality namen het tijdens de landelijke wedstrijd Toerisme Bokaal op tegen mbo-teams uit heel Nederland. En met succes! De jury bekroonden hun inzet met de eerste prijs en prees het team onder andere voor hun volledigheid en goede invulling van de opdracht.

De Toerisme Bokaal wordt georganiseerd in opdracht van de landelijke werkgroep directeuren van de mbo’s Toerisme en Recreatie. Studenten kunnen deelnemen aan de wedstrijd Leisure, Travel of Frontoffice. ROC van Twente viel bij Travel buiten de prijzen, maar won in de categorie Leisure. De winst kwam niet zonder slag of stoot: “Shirley werd vlak voor de wedstrijd ziek, Gelukkig kon Madelief haar rol overnemen. Ze hebben uiteindelijk als drietal geweldig werk geleverd,” vertelt docent Hilco Potman. Aan de wedstrijd Leisure deden veertien Nederlandse mbo-scholen mee.

De opdracht voor Leisure was om als animatieteam een origineel en actief animatieprogramma te ontwikkelen voor nieuwe gasten van een camping, vakantiepark of hotel in Europa.” De deelnemers bedachten zelf een recreatiebedrijf, kozen niet één doelgroep zoals gevraagd werd, maar werkten een animatieprogramma voor een hele week uit waarbij er voor alle gasten volop “beleving” aangeboden werd. ROC van Twente sprong in het oog door hun goede interpretatie van de opdracht, hun unieke presentatie en de originele twist in hun programma. Docent Hilco maakt zich alvast op voor volgend jaar: “We gaan onze titel zeker verdedigen.”