Kennisplatform voor Oost Nederland

VAST. Werk schudt ‘bescheiden’ Achterhoekse arbeidsmarkt op

Geplaatst op 30 april 2021
VAST. Werk schudt ‘bescheiden’ Achterhoekse arbeidsmarkt op

Na ruim zeven maanden in bedrijf maakt VAST. Werk in de Achterhoek de balans op. Het kersverse werving- & selectiebureau is bezig om de arbeidsmarkt in de regio flink op te schudden. VAST. is ontstaan uit Seesing Flex, het bureau voor uitzenden, detacheren en opleiden met acht vestigingen in de Achterhoek.

“We merkten dat onze opdrachtgevers naast flexwerk ook steeds meer behoefte hadden aan ondersteuning bij de werving & selectie van vaste werknemers. Bovendien biedt het woon-werkklimaat in deze regio volop kansen. Maar de cultuur kenmerkt zich ook door bescheidenheid. Dat vinden wij een gemiste kans, want de Achterhoekse bedrijven kunnen zich zonder meer meten met de rest van Nederland. Om hier nog effectiever op in te spelen is het label VAST. Werk in de Achterhoek opgericht dat gevestigd is op een prachtige zichtlocatie aan de A18 bij Wehl en daardoor goed bereikbaar”, aldus directeur Sabine ten Holder.

Branchespecialisten

Volgens Sabine onderscheidt VAST. Werk zich met haar aanpak in vergelijking met andere werving- & selectiebureaus. Zo werkt het bureau met zogeheten branchespecialisten. Deze medewerkers zijn branchespecifiek opgeleid en daardoor in staat om snel te ‘schakelen’ met zowel opdrachtgevers als  werkzoekenden. “We snappen direct wat gevraagd wordt in een vacature voor een specifieke branche. Daarom zijn we een goede sparringpartner voor de werkgevers en komen we samen tot een goed resultaat”, zeggen branchespecialisten Timon Ros en Tess Hofland bij VAST. Werk. Sabine vult aan: “We laten onze medewerkers zoveel mogelijk vrij in welke branche ze actief willen zijn. Omdat ze mogen kiezen wat bij ze past en waarmee ze affiniteit hebben, zijn ze sneller in staat passende matches te maken.”

Dynamische arbeidsmarkt

Gezien de huidige arbeidsmarkt in het Oosten van het land is het VAST. team zeer optimistisch over de kansen. De vraag naar vast personeel in tal van branches trekt in deze regio flink aan. Ondanks corona en de economische onzekerheid is van een afwachtende houding bij bedrijven niets meer te bespeuren. “Het zou voor ons en onze bestaande én potentiële opdrachtgevers een gemiste kans zijn als we ons niet zouden profileren als een werving- & selectiebureau. “We merken dat in bepaalde situaties werkgevers een voorkeur hebben voor vast personeel, omdat ze medewerkers in deze turbulente tijden aan zich willen binden.”

Groot regionaal netwerk

Een ander onderscheid met vooral landelijk opererende werving- & selectiebureaus is dat alle branchespecialisten bij VAST. Werk in de Achterhoek uit de regio afkomstig zijn. Daardoor kennen ze de cultuur, wensen en behoeften van de werkgever en herkennen ze de bijpassende competenties en kenmerken van de kandidaten. Elke branchespecialist heeft, naast jarenlange ervaring in zijn of haar vakgebied, een groot zakelijk netwerk in Oost-Nederland opgebouwd. Dit gegeven, samen met persoonlijk contact en interesse voor de mens achter het cv, maakt dat het bureau de juiste kandidaat op de juiste plek plaatst.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: