Kennisplatform voor Oost Nederland

Wethouder Koopman nieuwe voorzitter Stichting Pioneering

Geplaatst op 12 februari 2020
Louis Koopman is per 8 februari voorzitter geworden van Pioneering, hét platform voor vernieuwing in de bouw van Oost Nederland.

Louis Koopman is per 8 februari voorzitter geworden van Pioneering, hét platform voor vernieuwing in de bouw van Oost Nederland. Koopman volgt hiermee de oud-wethouder van Enschede Eelco Eerenberg op, die na goed drie jaar voorzitterschap is gestopt vanwege zijn vertrek naar Utrecht.

Stichting Pioneering stimuleert vernieuwend ondernemerschap in de bouw door innovatie in proces, product, technologie en door markt te creëren. Aan de hand van de thema’s Circulair bouwen, Energietransitie, Water & Klimaat, Samenwerken, Digitalisering & Informatisering en Human Capital worden maatschappelijke opgaven bouwbreed opgepakt met overheden, ondernemers, onderwijs en onderzoek. Louis Koopman is naast VVD-wethouder in Haaksbergen ook voorzitter van de Regionale Energie Strategie in Twente(RES Twente). Vanuit deze functie ziet Koopman ook erg veel raakvlakken met de vernieuwende bouw. “Belangrijk onderdeel van de energiestrategie is hoe we de gebouwde omgeving gaan verduurzamen. Hoe houden we het warm met elkaar en hoe kan de bouw- en installatiesector daarin een rol spelen?”, aldus de nieuwe voorzitter.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: