Kennisplatform voor Oost Nederland

In 100 dagen een nieuw product of dienst lanceren met Innovate GO

Geplaatst op 25 augustus 2020
In 100 dagen een nieuw product of dienst lanceren met Innovate GO

Onderzoek toont aan dat slechts 1 op de 5 bedrijven voldoende uitgerust is om kansrijke innovaties te realiseren. Terwijl door snelle marktveranderingen en de Covid-19 situatie veel kansen ontstaan en de urgentie voor vernieuwing groot is. Om veelbelovende ideeën van mkb-bedrijven in Overijssel om te zetten naar nieuwe business lanceren Provincie Overijssel en Novel-T het programma ‘Innovate GO’. Vanaf september kunnen MKB’ers in Overijssel met een gevalideerd idee deelnemen aan deze accelerator en zo versneld hun innovatie naar de markt brengen.

Met Innovate GO werken bestaande bedrijven gedurende 18 weken in een team aan de ontwikkeling en het vermarkten van hun businesscase. Zij krijgen de kennis en begeleiding die nodig is om toe te werken naar een succesvolle marktlancering. In september start de eerste track met maximaal 10 bedrijven.

Verschil maken door innovatie

Hendrik Haaksema, manager MKB bij Novel-T licht toe waarom deze accelerator een unieke kans is voor bestaande bedrijven in Overijssel. “De noodzaak voor innovatie en vernieuwing is door Covid-19 alleen maar groter geworden. Deelname aan dit programma geeft bedrijven een belangrijke impuls om die nieuwe ideeën nu ook echt te gaan realiseren. Dit kan het verschil gaan maken in het kunnen doorgroeien van bedrijven.”

Bedrijven zijn onvoldoende geëquipeerd om kansen te benutten

Bedrijven die innoveren groeien sneller dan hun concurrenten. Dat geldt nog meer in de huidige onzekere periode: verandering biedt kansen. Uit verschillende studies en onderzoeken blijkt dit. Meer dan 75% van de ondervraagde managers is ervan overtuigd dat de huidige veranderingen vanwege Covid-19 een grote kans voor groei biedt. Tegelijkertijd geeft slechts 20% van hen aan voldoende geëquipeerd te zijn om deze kansen ook echt te pakken. (bron: McKinsey ‘Innovation in a crisis: why it is more critical than ever’). Door deelname aan een accelerator zijn bedrijven in staat hun idee 20 tot 40 procent sneller richting markt te krijgen. Resources voor innovatie worden heel gericht ingezet op de meest veelbelovende ideeën. Door het werken volgens de COIN-aanpak ( continuous innovation framework) wordt de betrokkenheid van de medewerkers bij innovatie vergroot en heeft deelname aan het programma een blijvend effect op deelnemende organisaties.

Initiatiefnemers en werkwijze

Het accelerator programma Innovate GO is een samenwerking van Novel-T, Provincie Overijssel en Blinklane Consulting, en wordt mede mogelijk gemaakt door middelen vanuit Regio Deal Twente. De provincie is opdrachtgever van het programma. In september start de eerste track van 18 weken. Experts bieden tijdens dit programma de begeleiding, kennis en coaching die nodig is voor de eerste stappen richting de markt. Aan het eind van het programma beschikken de ondernemers over een werkend product met een groeidoelstelling voor de volgende drie tot zes maanden en over een marketingplan voor 18 maanden. Bedrijven die interesse hebben in het programma kunnen zich aanmelden voor een van de infosessies op 26 augustus of 4 september. Meer info en aanmelden: novelt.com/innovatego.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: