Kennisplatform voor Oost Nederland

100ste organisatie verbonden met SmartHub Achterhoek

Geplaatst op 20 september 2018

Geweldig hoe Achterhoekse werkgevers de handen ineenslaan bij het aantrekken van jong talent naar de Achterhoek. Lentink B.V. uit Varsseveld sloot zich als honderdste organisatie aan bij SmartHub Achterhoek. Eigenaar Daniël Lentink: “Samen spelen we ons veel beter in de kijker dan alleen. Samen hebben we honderden interessante vacatures voor stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties voor jong talent uit binnen- en buitenland.”

Toin de Ruiter, lid van het projectteam SmartHub Achterhoek, mocht Lentink als honderdste werkgever verwelkomen. De Ruiter: “Steeds meer Achterhoekse organisaties zien de kracht van SmartHub Achterhoek en willen zich aansluiten bij dit omvangrijke project dat onze regionale economie en leefbaarheid versterkt. We bundelen het vacatureaanbod voor jonge talenten, maken voorbeeldfilmpjes van jonge talenten die al in de Achterhoek werken en zorgen met campagnes en deelprojecten dat studenten in heel Nederland gaan merken dat de Achterhoek dé stage- en afstudeerregio van Nederland is. Het is super dat ook een toonaangevend bedrijf als Lentink zich verbindt aan SmartHub. Lentink staat internationaal bekend als één van de grootste en meest innovatieve ondernemingen op het gebied van plaatbewerking.”

Lentink: “Onze kernactiviteiten bestaan onder andere uit persen, dieptrekken, vervormen, ponsen, laseren, buigen en kanten van metalen plaatdelen. In Europa zijn we de grootste toeleverancier van CV-ketel behuizingen. In ons bedrijf bieden we volop ruimte aan jong talent in de vorm van stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. We hebben mooie voorbeelden in huis van jongeren die vanuit een stage zijn doorgegroeid naar leidinggevende posities in het bedrijf. We investeren flink in nieuwe technieken en dat maakt ons extra interessant voor jonge techneuten. Ik geloof dat een samenwerking van zoveel mogelijk Achterhoekse organisaties ertoe leidt dat we als regio meer in beeld komen en meer aantrekkelijk worden voor jonge talenten. Daar profiteert iedereen uiteindelijk van en dus wij ook!”

Organisaties die ook mee willen doen met SmartHub Achterhoek kunnen voor meer informatie en aanmeldmogelijkheid terecht op www.smarthub.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: