Kennisplatform voor Oost Nederland

125 jaar Carel Lurvink, een terugblik

Geplaatst op 29 augustus 2018

750 gasten hebben het 125-jarig jubileum en de opening van de nieuwbouw van Carel Lurvink gevierd tijdens een wel heel bijzondere feestavond. Genodigden werden ontvangen in het pand van Carel Lurvink in Enschede en waanden zich even in het jaar 1893.

Tijdens een wandeling door het magazijn, dat ingericht was als pop-up museum, kon men kennismaken met de rijke geschiedenis het bedrijf. Naast items als oude kasboeken, foto’s en de originele werkplek van Carel Lurvink, konden de gasten zien hoe borstels gemaakt werden door de jaren heen. Want dat is tenslotte waar het 125 jaar geleden mee begon.

De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door Gerard Ekdom en Annemieke Traag samen met de derde en vierde generatie Lurvink. Met een knallende percussie act – een optreden van medewerkers van Carel Lurvink – werd de 18 meter hoge HACCP hal officieel geopend. Dit was tevens het startschot voor de feestavond in het nieuwe magazijn, dat voor deze gelegenheid compleet was ingericht als feestzaal.

Artikelen van Carel Lurvink en leveranciers kwamen tijdens het feest overal terug; van de aankleding van de zaal tot broodjes hamburgers in mondmaskers, sausen in flessen schoonmaakmiddelen en sushi geserveerd vanaf een werkkar. Ook aan goede muziek geen gebrek; na Gerard Ekdom zorgde de band Black Tie Monkey Squad voor een volle dansvloer. Gasten konden genieten van een bierproeverij in het bruine café, hun creativiteit loslaten op een gezamenlijk kunstwerk of zichzelf laten vastleggen door een karikatuurtekenaar.
Al met al een mooie manier om 125 jaar Carel Lurvink te vieren en klanten en leveranciers te bedanken voor hun vertrouwen en jarenlange samenwerking.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: