Kennisplatform voor Oost Nederland

20-jarig jubileum voor Rupert Accountants & Fiscalisten

Geplaatst op 14 februari 2017
20-jarig jubileum voor Rupert Accountants & Fiscalisten

“Met een schoenendoos vol papieren onder de arm kwamen ze soms binnenlopen”, herinnert Herman Rupert zich nog als de dag van gisteren. Vandaag precies twintig jaar geleden startte de accountant met vier medewerkers in een kantoorruimte op het industrieterrein van Delden met Rupert Accountancy. Inmiddels is de schoenendoos veranderd in een digitale wereld, bestaat het team uit 19 medewerkers en kent Rupert Accountants & Fiscalisten drie succesvolle vestigingen.

Een map vol oude krantenknipsels spreidt Herman uit over de spreektafel in zijn kantoor. Na de start op 1 februari 1997 op het industrieterrein deed het accountancy bedrijf op 1 april 1999 zijn intrede in het voormalige postkantoor aan de Zuiderhagen in Delden. De nieuwsberichten op de tafel zijn aangevuld met foto’s van de opening destijds; met Hermans dochters, de burgemeester en het vrijlaten van postduiven. Na het gerenoveerde monumentale postkantoor werd op 1 november 2003 de locatie in Goor aan de Grotestraat geopend en op 1 november 2010 werd de vestiging in Almelo op kantorenpark Twentepoort Oost toegevoegd.

Met veel plezier blikt Herman terug op de afgelopen jaren, waarin het bedrijf niet alleen qua onderkomens, maar ook in het aanbod en klantenbestand zich steeds verder uitbreidde en ontwikkelde. “Het overkomt je”, reageert de ondernemer bescheiden, “maar je moet ook wel de kansen zien en weten wanneer je ze moet grijpen”, voegt hij er aan toe. In 2007 werd de naam aangepast van Rupert Accountancy naar Rupert Accountants & Fiscalisten en in 2009 trad fiscalist Martin Nijmeijer toe tot de maatschap.

De constante veranderingen in wet- en regelgeving en de opmars van de digitalisering dwingt het bedrijf om zich te blijven ontwikkelen en in te spelen op de vernieuwingen. Ondanks dat vrijwel alles tegenwoordig online wordt verwerkt, blijft het contact met de klant een belangrijk punt in de werkwijze van het jubilerende bedrijf. “Bij ons is de klant geen nummer, maar een sparringpartner”, verduidelijkt Martin. “We stellen de vragen: waar wil de klant naar toe en wat drijft hem. We kennen de klant écht, zowel als ondernemer als vaak ook in de persoonlijke situatie.”

Het nuchtere Twentse bedrijf kijkt met de klant mee en zorgt voor praktische oplossingen in begrijpelijke taal. Door deze manier van werken en het persoonlijke contact laat het klantenbestand door de jaren heen, en nog steeds, een stijgende lijn zien. Herman geeft aan: “Voor de toekomst hopen wij dat de gestage groei geleidelijk doorloopt, in een mate die we aankunnen om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen.”

Naast langetermijnrelaties met de klant heeft Rupert Accountants & Fiscalisten langdurige contracten met het personeel, naast Herman zijn er nog drie medewerkers die deze woensdag hun 20-jarig jubileum vieren. De mijlpaal van het bedrijf wordt ook intern gevierd, Herman en Martin geven aan: “Wij willen ons personeel heel erg bedanken, wat we met het team precies gaan doen, is voor hen nog een verrassing. Maar er wordt absoluut aandacht aan besteed, want door hun inzet hebben we het zo ver gebracht.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: