Kennisplatform voor Oost Nederland

3 Handige tips om te besparen op een nieuw telefoon abonnement

Geplaatst op 14 september 2023

Met de release van de nieuwe iPhone 15 op 22 september 2023, zijn er weer ontzettend veel mensen die een nieuw abonnement afsluiten of het toestel gewoon los bestellen en daarbij een sim only nemen. Welke keuze je ook maakt, het kiezen van een abonnement is vaak een hele uitdaging. Waar de een zorgvuldig het hele internet afstruint om te kijken naar de beste deal, verlengt de ander zijn of haar abonnement blind bij dezelfde provider. Welke keuze je ook maakt, het online vergelijken van een iPhone 15 abonnement voordat je deze afsluit loont. Ook je huidige provider heeft er alle belang bij om je als klant te behouden en zal hier dan ook alles aan doen. Om ervoor te zorgen dat jij kunt besparen op je abonnement, hebben we een aantal handige tips voor je.

Kies voor een sim only

Om te besparen op de maandelijkse kosten van je abonnement, is het zeker het overwegen waard om een sim only te nemen. Je kunt er dan voor kiezen het toestel los aan te schaffen, maar je kunt ook gewoon een jaartje langer doen met je huidige telefoon. Het voordeel van het aanschaffen van een los toestel, is dat je niet iedere maand een aanzienlijk bedrag hoeft te betalen, maar alleen nog de kosten hebt van je sim only, die vaak niet veel hoger liggen dan tussen de 20 en 30 euro, afhankelijk van het type abonnement dat je kiest. Daarbij komt ook dat je vanuit zakelijk oogpunt kosten vanaf een bepaalde hoogte mag afschrijven, waardoor je dus ook een fiscaal voordeel hebt.

Kijk eens om je heen

Wanneer er een nieuwe telefoon op de markt komt, zullen alle grote providers hun reclamecampagnes op volle toeren laten draaien. Er is ze natuurlijk alles aan gelegen om jou te overtuigen klant te worden of je contract te verlengen. Maak hier dan ook als consument gebruik van en kijk eens om je heen wat een ander je te bieden heeft. Zo kan het heel goed zijn dat je bij een ander voordeliger uit bent dan bij je huidige provider. Nu kun je ervoor kiezen je abonnement direct over te sluiten, maar is het wel netjes om ook je huidige provider een kans te geven je een aanbod te doen. Wat we dan vaak zien, is dat er bijna altijd wel iets mogelijk is met de prijs.

Vergelijk de beste smartphones met elkaar

Om te kunnen besparen op je abonnement is het aan te raden verschillende providers te vergelijken, maar ook het vergelijken van de beste smartphones kan je helpen een goede keuze te maken. Stel dat je altijd een Samsung hebt gehad, maar Apple een leuke actie heeft, waarmee je iedere maar een paar euro kunt besparen, dan is dit zeker iets om over na te denken als je het ons vraagt. Helemaal wanneer je niet ‘getrouwd’ bent met een bepaald merk, kun je hier naast de andere besparingen zeker een stuk voordeliger mee uit zijn.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: