Kennisplatform voor Oost Nederland

3 tips om je kantoorgebouw te verbeteren

Geplaatst op 1 augustus 2023

Er wordt aangenomen dat hectische deadlines, onhandelbare stressniveaus en een overdaad aan informatie je werknemers onproductief kunnen maken. Voor de meeste kantoormedewerkers heeft hun vermogen om zich te concentreren, veroorzaakt door kantoorproblemen, een aanzienlijke invloed op hun algehele vermogen om uitstekend werk af te leveren. Veel HR-experts zijn het erover eens dat de fysieke omgeving van een kantoorgebouw de prestaties van het personeel kan maken of breken. Bovendien kan het ook een essentiële rol spelen bij het aanscherpen van hun werkvaardigheden, zoals focus, rationele besluitvorming en dergelijke. Het is daarom een goed idee om je kantoorgebouw te verbeteren, wat je kunt doen met de onderstaande tips. 

Voeg verlichting toe

Sommige elementen zijn van invloed op de productiviteit op de werkplek. Er wordt aangenomen dat een van hen aan het oplichten is. Een goed verlicht kantoor kan de dag van je werknemer beïnvloeden door hen te helpen gefocust en alert te blijven bij hun taken en plichten. Wist je dat goede verlichting vaak over het hoofd wordt gezien door de meeste managementteams? Voor een kantoor is het ten zeerste aan te raden goede verlichting te hebben. Het hebben van veel ramen klinkt als een goed idee, maar niet alle ruimte heeft ze om natuurlijk licht binnen te laten voor een betere verlichting. Gelukkig kan het installeren van light-emitting diode (LED) lampen een oplossing zijn voor dat probleem. Deze lampen kunnen natuurlijke verlichting nabootsen en zijn een perfecte aanvulling op je kantooromgeving. 

Haal de natuur naar binnen

Deskundige interieurontwerpers zijn van mening dat het toevoegen van natuurlijke elementen in de werkruimte ervoor kan zorgen dat je werknemers zich gelukkiger voelen en productiever zijn. Daarom kun je je kantoorruimte verfraaien met kleine en grote kamerplanten op je gietvloer. Je kunt ze zelf regelen of je personeel hun eigen ontwerpaanpak laten kiezen. Hieronder staan ​​slechts enkele van de beste voorbeelden van kamerplanten die wonderen kunnen doen voor je werknemers en werkruimte:

  • Slangenplant: maak je kantoorruimte groener en weelderiger met deze plant.
  • Hibiscus: een hibiscusplant kan een vleugje kleur toevoegen aan je werkruimte.
  • Spinplant: een spinplant is een aanpasbare plant die gemakkelijk te kweken is en weinig onderhoud vereist.

Creëer een gemeenschappelijke ruimte

Het opzetten van een ruimte voor socialisatie van werknemers zou een uitstekende aanvulling zijn op je werkruimte. Socialiseren kan verschillende teams en hun leden inspireren om beter te werken en meer zinvolle output te produceren. Meestal gebeurt dit in een kantoor in een loungeruimte of de pantry. Waarom zou je geen nieuwe ruimte toewijzen of je huidige uitbreiden om individuen te laten ontspannen en met anderen te praten? Als je van plan bent om je kantoorruimte uit te breiden, zorg er dan voor dat je hoogwaardige materialen gebruikt, zoals metalen afwerking voor een goede basis. Voeg daarnaast comfortabele stoelen, banken en andere armaturen toe om je werknemers zich ontspannen te laten voelen terwijl ze een band opbouwen en tijd met elkaar doorbrengen. Je zult het nooit weten, een geweldig zakelijk idee dat je bedrijf naar succes kan katapulteren, kan worden geconceptualiseerd in de eigen socialisatieruimte van je gebouw.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: