30 kraanmachinisten trainen met VR

13 februari 2020 Innovatie

Hoe train je 30 kraanmachinisten zonder de staalproductie te verminderen? Voor deze opgave zag Tata Steel UK zich gesteld bij de vervanging van de ”heavy duty” bovenloopkranen. De oplossing: training met VR. Leer alles over deze toepassing van VR op het event Industrial Reality 2020.

’AR/VR Beyond the Hype’

Dit event richt zich op bedrijven en organisaties die AR/VR commercieel willen inzetten. Met aansprekende praktijkvoorbeelden wordt getoond dat de industriële AR/VR de hype voorbij is. Een van deze voorbeelden is de vervanging van de bovenloopkranen bij Tata in Port Talbot.

Deze bovenloop kranen worden gebruikt voor het vervoer en gieten van gesmolten ijzer. Dat is een gevaarlijk en complex proces. Daarom zet Tata 30 machinisten in, die in wisseldienst, deze kranen bedienen. Maar hoe zorg je dat alle 30 machinisten worden omgeschoold naar de nieuwe kraan, zonder de productie te verminderen? Tata zocht de oplossing voor dit probleem in het opleiden met een simulator. De bedrijven Controllab uit Enschede en BLUF uit Haarlem, leverden deze simulator. Op het event zullen Controllab/BLUF vertellen hoe zij deze training simulator voor Tata hebben ontwikkeld en hoe deze succesvol is ingezet bij het omscholen van de machinisten.

Naast deze sessie, zijn er nog negen sessies en 13 demo’s  waarvan u leert hoe AR/VR succesvol word ingezet in de industrie.

12:30 uur:            Ontvangst
13:00 uur             Opening
13:10 uur:            Presentatie Fraunhofer/Universiteit Twente
14:00 uur:           Markt met 10 parallelsessies en 13 interactieve demonstraties:

  • Telepresence: Case presentaties voor klanten
  • Van CAD naar VR
  • Vakmanschap op afstand
  • Full body Motion Tracking
  • VR boegschoefruimte
  • en meer

17:00 uur:            Afsluiting
17:30 uur:            Netwerkborrel
18:00 uur:           Einde programma

Doelgroep

Dit event is speciaal voor managers en senior specialisten werkzaam in de industrie of commerciële dienstverlening, die op zoek zijn naar kennis om AR/VR gerelateerde technologie binnen hun bedrijfstak te gaan toepassen.

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden voor Industrial Reality 2020 op 5 maart 2020 via Eventbrite. De kosten bedragen € 50,- (incl. lunch en catering). Perron038 is nabij het Centraal Station Zwolle. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op locatie, wij adviseren echter om met het openbaar vervoer te komen.

Foto 1: Staalfabriek met bovenloopkranen (Photo by Ant Rozetsky on Unsplash).
Foto 2: VR Training Simulator (copyright Controllab/BLUF).