Kennisplatform voor Oost Nederland

39 STILL trucks voor BLOM Opleidingen

Geplaatst op 13 oktober 2017
39 STILL trucks voor BLOM Opleidingen

BLOM Opleidingen heeft 39 nieuwe STILL trucks aangeschaft. De investering onderstreept de ambitieuze groeiambities van een van de grootste opleiders op het gebied van intern transport in Nederland.

BLOM Opleidingen timmert hard aan de weg. Onlangs opende de opleider drie nieuwe opleidingslocaties; in Amersfoort, Deventer en Doetinchem. Deze maand wordt Wijchen toegevoegd aan het netwerk dat begin dit jaar nog 13 locaties telde, maar inmiddels is uitgebouwd naar 19 opleidingslocaties. “En daarbij blijft het niet”, weet algemeen directeur Roy Groothuis. “Op korte termijn willen we doorgroeien naar 22 vestigingen. Met name in het midden en westen van het land telt ons netwerk nog een aantal ‘white spots’. Met een landelijk dekkend netwerk kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.”

Weloverwogen keuze
De recente aanschaf van 39 nieuwe STILL trucks is voor BLOM een belangrijke stap bij het verwezenlijken van de ambities. “Met deze investering is ook onze truckvloot op peil gebracht”, stelt Groothuis. Voor de uitbreiding van de vloot werd een algemene aanbesteding uitgeschreven. Alle grote aanbieders zijn benaderd, waarbij BLOM niet alleen naar de prijs heeft gekeken, maar vooral ook naar een plezierige bediening van de trucks. “Vanuit veiligheidsoogpunt en voor het werkplezier van de cursisten is een nauwkeurige bediening van de hydrauliekfuncties en een soepel en plezierig rijgedrag essentieel. De STILL trucks sprongen op dat vlak duidelijk boven de concurrentie uit”, licht Groothuis toe. “Daarnaast dacht STILL het best met ons mee en kwamen zij uiteindelijk ook met de meest praktische oplossing voor onze opleidingslocaties. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.”

Nieuwe, uniforme joysticks
In totaal leverde STILL 22 elektrische driewielvorkheftrucks, 11 reachtrucks en 6 stapelaars. De trucks worden verdeeld over de diverse opleidingslocaties van BLOM. De hef- en reachtrucks zijn uitgevoerd met de nieuwe joystick 4+ van STILL. Groothuis: “Een aantal van onze bestaande trucks is al voorzien van de vorige STILL joystick. Onze ervaringen daarmee waren zo positief, dat we ook op deze nieuwe trucks beslist weer een joystickbediening wilden hebben. Dat die nu uniform is voor zowel de hef- als de reachtrucks, maakt het voor de cursist alleen maar aangenamer.”

Veiligheid
De hef- en reachtrucks zijn daarnaast voorzien van de Bluespot veiligheidslamp. “Veiligheid staat centraal in onze opleidingen. Doordat de nieuwe trucks zijn uitgerust met Bluespots kunnen we de cursist zelf laten ervaren wat zo’n veiligheidslamp precies doet en dragen we hopelijk nog meer bij aan een veilige werkomgeving”, vult Groothuis aan. Vanuit veiligheidsoogpunt zijn de heftrucks bovendien op verzoek van BLOM voorzien van gordelcontrole. Als de cursist de gordel niet gebruikt, worden hef- en rijsnelheden automatisch beperkt en verschijnt er een melding op het display van de truck.

Bijkomend voordeel
Voor STILL biedt de order nog een bijkomend voordeel. STILL-adviseurs hebben nu een extra tool in handen om hun klanten en prospects een goede opleiding aan te bieden voor de gewenste intern transportopleidingen. Dankzij het groeiende netwerk van BLOM Opleidingen is de opleidingslocatie altijd in de buurt. Landelijk opererende klanten kunnen zelfs door heel Nederland worden bediend. Bovendien stijgt met het aantal locaties ook het aantal startdata. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Fotobijschrift: Met de aanschaf van 39 nieuwe STILL trucks zet BLOM Opleiding een belangrijke stap in de verwezenlijking van zijn ambitieuze groeiambities

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: