Kennisplatform voor Oost Nederland

3D Café bijeenkomst over oude en nieuwe technieken

Geplaatst op 26 oktober 2017
3D Café bijeenkomst over oude en nieuwe technieken

Op 16 november van 16.00 tot 18.00 uur wordt er een 3D Café georganiseerd in het 3DXperience Centrum op het Beatrixpark 22 te Winterswijk. Deze keer is het thema ‘Oud ambacht in een modern jasje’. De bijeenkomst gaat in op 3D technieken en de klassieke kunstcreatie, met als spreker Jan te Kulve, kunstenaar en bronsgieter.

Jan te Kulve is bronsgieter in hart en nieren en hij beheerst het ambacht tot in de puntjes. Toch combineert hij tegenwoordig dit eeuwenoude vak-manschap met de moderne techniek van 3D printen. Sindsdien kan hij zijn kunstwerken efficiënter vergroten, verkleinen en reproduceren. Hij bedient de markt op maat, zonder in te leveren op de creativiteit. Jan vertelt over de toepassing van de 3D technieken en het procedé van het spuitgieten en het bronsgieten.

Het 3DXperience Centrum is een ontmoetingsplaats voor ondernemers en professionals rondom het 3D printen en aanverwante technologieën. Hier wordt kennis gedeeld en wordt gediscussieerd over vraagstukken rondom 3D printen en de mogelijkheden die 3D printen kan bieden. Er worden korte presentaties gehouden over diverse ontwikkelingen rondom het 3D printen. De entree is gratis. Aanmelden kan via de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: