Kennisplatform voor Oost Nederland

3e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’

Geplaatst op 20 september 2017
3e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’

Jan Perée en Pim Wouters, beide student aan de Cas Spijkers Academie Twente, wonnen dinsdag 19 september de 3e prijs bij de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’ die plaatsvond op de wedstrijdvloer van horecabeurs Gastvrij Rotterdam. In totaal gingen 5 teams van de drie Cas Spijkers Academies uit Nederland, bestaande uit elk twee koks en één junior jager, de uitdaging en strijd met elkaar aan om te koken met verschillende wildsoorten.

Jan Perée (26 jaar, uit Winterswijk), met een BBL-werkplek bij Kasteel Engelenburg in Brummen en Pim Wouters (21 jaar uit Warnsveld), werkzaam bij De Steenen Tafel in Arnhem bereidden een amuse en hoofdgerecht van wild. Juryvoorzitter Cees Helder, sterrenchef en beschermheer van de Cas Spijkers Academie, overhandigde Jan Perée en Pim Wouters de 3e prijs. De 1e prijs ging naar CSA/ROC Nijmegen en de 2e prijs was voor CSA/Cingel College Breda.

Cas Spijkers Academie bestaat 10 jaar
Omdat de Cas Spijkers Academie dit jaar het 10-jarig jubileum viert, was er een Cas Spijkers stand op de grote horecabeurs in Rotterdam. Bezoekers konden kennis maken met studenten en docenten van de drie academies en konden ervaren en proeven wat het leven van een Cas Spijkers Academie-student inhoudt. Onder leiding van diverse sterrenchefs en gastdocenten van de CSA’s werden er diverse demo’s gegeven.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: