Kennisplatform voor Oost Nederland

3e prijs voor koksteam Cas Spijkers Academie Twente op vakwedstrijd ‘Talent van de Toekomst’

Geplaatst op 12 april 2017
3e prijs voor koksteam Cas Spijkers Academie Twente op vakwedstrijd ‘Talent van de Toekomst’

Het koksteam van de Cas Spijkers Academie Twente van ROC van Twente behaalde gisteren een verdiende 3e prijs tijdens de mbo vakwedstrijden Talent van de Toekomst. In het Miele Experience Centre in Vianen bereidden Davy, Sebastiaan en Jercy vanuit een black box een amuse en een viergangendiner.

Samen hebben Davy Roord (21, uit Oldenzaal), Sebastiaan Pals (22, uit Warnsveld) en Jercy Frans  (23, uit Hengelo) meerdere keren getraind om goed voorbereid te zijn op deze wedstrijd. Deze drie mannen volgen de BBL-opleiding Gespecialiseerd kok bij de CSA Twente. Davy en Jercy zijn beide werkzaam bij Tuindorphotel ’t Lansink* in Hengelo en Sebastiaan werkt bij Restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk.

De deelnemende koks zijn beoordeeld op creativiteit, kooktechnieken, cuisson, smaak, presentatie en opmaak, mise en place productverzorging, werkplekverzorging en uiterlijke verzorging, hygiëne / HACCP. En daarnaast ook op werkhouding en communicatieve vaardigheden. Deelnemers van de zwarte en witte brigade werden voor de lunch als een team aan elkaar gekoppeld. De koks moesten de samenstelling, bereidingstechnieken en bereidingswijze van het viergangenmenu aanleveren aan de bedieningsbrigade. Aan de hand van het menu, droeg de bediening zorg voor passende wijnen bij iedere gang. De samenwerking tussen de koks en de gastvrouwen/-heren werd ook meegenomen in de beoordeling.

Zwarte brigade CSA Twente
Vanuit de CSA Twente streden Melvin Vossebeld (20, uit Hengelo, werkzaam bij Hotel Okura in Amsterdam) en Caroline Kemperink (20, uit Enschede, werkzaam bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk) samen in de zwarte brigade. Helaas vielen zij net buiten de prijzen.

Talent van de Toekomst
Tijdens deze jaarlijkse competitie toonde het culinaire- en gastvrijheidstalent van Nederland hun talent en vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie. In totaal namen 16 teams van de witte brigade en 16 teams van de zwarte brigade deel aan deze wedstrijd. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents om jonge gastronomische talenten een platform te bieden om tegen elkaar te strijden én om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: