Kennisplatform voor Oost Nederland

3T spreidt vleugels uit na overname Kendrion, maar blijft ‘vertrouwd nest’

Geplaatst op 27 oktober 2023
3T spreidt vleugels uit na overname Kendrion, maar blijft ‘vertrouwd nest’

Twee jaar geleden kocht Kendrion alle aandelen in het Enschedese bedrijf 3T. De van oorsprong Nederlandse ontwikkelaar, producent en leverancier van hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automotive toepassingen verzekerde zich daarmee van een waardevolle partner om haar activiteiten verder uit te breiden. Wat merkt 3T van de fusie en welke sociaal-economische gevolgen heeft de overname gehad?

Sinds 1994 ontwikkelt 3T vanuit Enschede en Eindhoven complexe klantspecifieke elektronica- en embedded systemen voor klanten in onder meer de hightech industrie. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook het in productie brengen van individuele in eigen huis ontwikkelde elektronica voor haar klanten. Dat gaat zelfs zover dat het bedrijf voor haar klanten een wereldwijde productieketen kan opzetten, tot en met de complete logistieke afhandeling. De productie-aantallen kunnen variëren van enkele exemplaren tot vele duizenden per jaar. 

Rustige groei

Voor Kendrion is 3T een waardevolle uitbreiding van haar product- en klantenportfolio. De technische kennis en klantexpertise van de circa 90 engineers van high-end elektronica in industriële machines, medische toepassingen en test- en meetapparatuur komt daarbij uitstekend van pas. Volgens CEO Michiel Bloemen van 3T en HR-manager Esther Vos is het bedrijf een kweekvijver voor aankomend talent op het gebied van elektronica-engineers.  “Onze bedrijfsstrategie is altijd gericht op rustige commerciële groei, waardoor de junior-medewerkers voldoende tijd hebben om zich volop te ontplooien. Ze krijgen bij ons de gelegenheid om brede ervaring op te doen en wij ondersteunen hen daarbij maximaal met leer- en trainingsprogramma’s en competence officers en lijnmanagers. Je bent hier geen nummer, maar een volwaardige collega die mogelijkheden krijgt om door te groeien binnen ons bedrijf”, zeggen Vos en Bloemen. 

Verlengstuk R&D

Alles staat bij 3T in het teken van het leveren van een optimale kwaliteit en klantservice. Het bedrijf ziet zichzelf als verlengstuk van de R&D afdeling van haar klanten. Met andere woorden: “Wordt de elektronica van een productonderdeel complex, dan schakelen ze ons in voor advies en engineering”, zegt Bloemen. “Die toegevoegde waarde leveren wij en dat blijven wij doen, ook na de fusie met Kendrion. In feite blijven we op een op dezelfde manier onze klanten en markten bedienen met dezelfde schaal qua organisatie, maar wel met de slagkracht van een grote beursgenoteerde organisatie achter ons.”

Internationalisering

Vos verwacht dat 3T in personeel opzicht de vruchten kan plukken door de fusie met Kendrion, dat haar hoofdkantoor in Amsterdam heeft. Kendrion biedt een uitgebreid pakket van programma’s om zich verder te ontplooien. Daarnaast geniet het concern internationale bekendheid. Gezien het personeelsgebrek in Nederland ziet ook 3T zich genoodzaakt steeds meer personeel uit het buitenland te werven. Dat gebeurt, naast een eigen gedegen opgebouwd netwerk, onder meer via het netwerk van LinkedIn.  “Voor elektronica-engineers die internationaal willen werken, liggen er echt kansen bij ons”, vertelt de HR-manager.

Ondanks de toekomstige globalisering van het klant -en personeelsportfolio van 3T, blijft de familiaire en persoonlijke cultuur op de vestigingen in Enschede en Eindhoven intact. Ondanks dat het hybride werken sinds corona haar intrede heeft gedaan, blijft het management het personeel stimuleren om ook op kantoor te werken. “Collega’s weten van elkaar wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze hun werk ervaren. Ze kunnen op elkaar terugvallen en van elkaar leren als dat gewenst is. Die cultuur willen we hoog in het vaandel houden.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: