Kennisplatform voor Oost Nederland

AB Oost groeit en bloeit

Geplaatst op 24 april 2017
AB Oost groeit en bloeit

Directievoorzitter Martin Engbers kijkt trots terug op 2016, zo bleek tijdens de presentatie van de jaarcijfers. “AB Oost heeft over 2016 een omzet van 107 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van ruim 7%. De winst uit gewone bedrijfsuitoefening nam zelfs toe met 60% tot 2,4 miljoen euro.“

De focus op de gehele Agri & Food keten is duidelijk zichtbaar binnen de onderneming. En met succes, de brede inzetbaarheid van medewerkers leidt tot een gezonde en gestage groei voor de uitzendorganisatie. Ook voor 2017 zijn de verwachtingen goed en wordt volop ingezet op verdere groei.

Als regisseur van flexibele arbeid ziet AB Oost de balans tussen vaste medewerkers en flexibele krachten verder verschuiven, onder meer door de toegenomen behoefte van opdrachtgevers om snel op en af te kunnen schalen bij productiefluctuaties. De verwachtingen ten aanzien van de flexwerkers zijn hoog, de markt vraagt om goed opgeleide specialisten voor specifieke werkzaamheden.

Permanent innoveren blijft van essentieel belang. Daarom investeert AB Oost in vergaande digitalisering van haar bedrijfsprocessen om mee te blijven groeien in een sterk ICT gedreven arbeidsmarkt. Wellicht enigszins tegendraads, zet de uitzender daarnaast in op persoonlijk contact met medewerkers en opdrachtgevers. “Onze flexconsultants hebben dagelijks contact met de opdrachtgevers en onze gedreven vakmensen. Zij maken het grote verschil in de digitale wereld.” aldus Engbers. “Hierop wil AB Oost onderscheidend zijn. Daarom hebben we in 2016 vestigingen geopend in Hengelo, Heeten, Meppel en Emmeloord om de lokale verbinding verder te verstevigen.”

AB Oost heeft in 2016 volop geïnvesteerd in het aannemen van goede matchmakers en ziet 2017 dan ook met veel vertrouwen tegemoet. “De combinatie van regionale vestigingen met bevlogen flexconsultants werkend vanuit een intelligent online proces gaat voor een verdere toename van omzet en bedrijfsresultaat zorgen in 2017. Daar ben ik van overtuigd.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: