Kennisplatform voor Oost Nederland

Abeos lanceert MatchAB

Geplaatst op 21 augustus 2018

Abeos, voorheen AB Oost, introduceert deze week de MatchAB, een innovatieve app waarmee werkzoekenden en werkgevers zelf direct, snel en makkelijk een passende baan of personeel vinden.

De MatchAB brengt medewerkers  en werkgevers rechtstreeks, zonder tussenkomst van derden, met elkaar in contact. Bij een match kan de medewerker direct, en mèt een arbeidscontract aan de slag bij zijn of haar nieuwe werkgever. De communicatie verloopt via slimme ingebouwde tools, zoals bijvoorbeeld een videochat. Met deze app heb je je uitzendbureau altijd op zak.  

De MatchAB is de volgende stap in de bemiddeling van arbeid en personeel. “Je kunt het zien als de Uber, Thuisbezorgd of Tinder van de arbeidsbemiddeling”, aldus Martin Engbers, directievoorzitter van Abeos. De app voorziet gebruikers ‘on demand’ van werk of  flexibel personeel.

Abeos richt zich met de app in de eerste plaats op studenten in de provincie Flevoland. Daarna volgen andere doelgroepen en provincies. Abeos start bewust met studenten. Studenten hebben over het algemeen een druk sociaal leven en hun bijbaan moet daar in passen. De MatchAB speelt in op deze behoefte.

Ook werkgevers profiteren van de MatchAB. Zij regelen via de app snel en eenvoudig flexibel personeel voor hun bedrijf. Na het plaatsen van een vacature in de app kunnen werkgevers direct zelf kandidaten benaderen, maar reacties afwachten kan ook. De app is klantvriendelijk, bespaart tijd en kosten. Daarnaast voldoen werkgevers automatisch aan alle arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, waaronder de cao-verplichtingen.

“De introductie van de MatchAB past in onze strategie om uit te groeien tot een moderne wendbare organisatie met professionele en dynamische totaaloplossingen op het gebied van flexibele arbeid.” Aldus Engbers.

De MatchAB van Abeos is zowel voor iPhone en Android beschikbaar via www.matchab.nl.

Abeos heeft gemiddeld 4000 medewerkers per week aan het werk en is ruim 55 jaar een grote speler op het gebied van tijdelijke en permanente arbeid voor de agrarische markt, tuinbouw, foodsector, bouw, GWW, groenvoorziening, zakelijke dienstverlening en veterinaire branche.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: