Kennisplatform voor Oost Nederland

Achterhoek trotse gastheer voor Special Olympics Nationale Spelen 2018

Geplaatst op 30 mei 2016

Special Olympics Nederland heeft kenbaar gemaakt dat de Achterhoek de organisator van de Special Olympics Nationale Spelen in 2018 is geworden. De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland

Dinsdagavond 24 mei jongstleden heeft de bidcommissie advies uitgebracht aan het bestuur van Special Olympics Nederland. Dit advies is door het bestuur overgenomen. “Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat De Achterhoek prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2018 kan en zal neerzetten. Het bidboek en bidbezoek geven daar ook alle reden toe” aldus Ruud Verbunt Voorzitter Special Olympics Nederland.

Op dit moment overheerst de trots bij de initiatiefnemers van de Achterhoekse bid. “De steun die wij hebben ervaren vanuit de hele Achterhoek in combinatie met de ijzersterke projectgroep heeft het mogelijk gemaakt dat wij het vertrouwen hebben kunnen winnen van de bidcommissie. Het geeft aan dat sport voor mensen met een beperking een belangrijk thema is en breed wordt gedragen binnen onze gemeenschap. Nu wij de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2018 mogen verzorgen, zullen wij alles in het werk stellen om het vertrouwen optimaal waar te maken”, aldus René van Gils, voorzitter van de Stuurgroep Bidkandidaat Special Olympics Achterhoek 2018.

MEE Oost, één van de belangrijkste initiatiefnemers prijst zich ook zeer gelukkig. “Wat een topprestatie. Voor MEE Oost heeft de kandidatuur tot en met heden al louter winst opgeleverd. Het draagt bij aan een inclusieve samenleving, waarin ook kwetsbare burgers een volwaardige positie verdienen. Wij zullen er alles aan doen om een evenement met allure neer te zetten in de Achterhoek”, aldus Esther Kopmels, bestuurder MEE Oost. Jan Markink gedeputeerde sport, provincie Gelderland: “Ik had er niet op durven rekenen en ben ontzettend trots, We hebben voor de tweede keer de Special Olympics binnengehaald in Gelderland. Op 1 juli van dit jaar starten de spelen in Nijmegen en daarna mogen we de fakkel overdragen aan de Achterhoek waar de spelen in 2018 worden gehouden. Wat een mooie ontwikkeling!”.

Het bidboek is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de 8 Achterhoekse gemeenten, de Provincie Gelderland, MEE Oost, het Graafschap College, de Gelderse Sport Federatie en een aantal toonaangevende Achterhoekse ondernemers. De uitvoerende projectgroep staat onder leiding van Corine Berkel van Mood Concepts, die ook het bid samenstelde.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: