Kennisplatform voor Oost Nederland

Achterhoek in de race voor Special Olympics 2018

Geplaatst op 23 maart 2016
Special Olympics Nederland Frederic Pauwels

Met de Special Olympics Nationale Spelen 2016 nog in het verschiet deze zomer, is de werving voor de organisator van de Nationale Spelen 2018 al in volle gang.  De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Den Haag en de Achterhoek zitten gezamenlijk in de race om organisator van het evenement in 2018 te worden.

Bidboek
De deadline voor het inleveren van het bidboek was 10 januari 2016, waarna een bidcommissie van deskundigen heeft besloten om met beide partijen verder te gaan. In april zullen de locaties bezocht worden om nadere toelichting te krijgen op het bid.

Toewijzing
Op basis van de bidboeken en de bezoeken aan de locaties wordt uiteindelijk door Special Olympics Nederland besloten wie geschikt is om de Nationale Spelen in 2018 te organiseren. Toewijzing van het evenement wordt op zaterdag 2 juli tijdens de feestavond van de Special Olympics Nationale Spelen 2016 in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek bekendgemaakt.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: