Kennisplatform voor Oost Nederland

2e Achterhoekse Nieuw Werk Dag 18 juni 2016

Geplaatst op 19 mei 2016
Carriereswitch

Op de Achterhoekse Nieuw Werk Dag kunnen innovatieve carrièreswitchers en zoekers naar nieuw werk zich laten inspireren. Centraal staat de vraag ‘wat is nodig om ervoor te zorgen dat jij met jouw talent past op de moeilijk vervulbare vacatures in de Achterhoek?’ De Achterhoekse Nieuw Werk Dag vindt plaats op het Christelijk College Schaersvoorde, locatie Stationsplein, Landbouwstraat 1, 7122 VM Aalten. De dag duurt van 10.00-16.00 uur. (Inloop vanaf 09.30 uur).

Er zijn veel verschillende workshops, informatieve stands en er is een kansencafé met een overzicht van interessante vacatures in de Achterhoek. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom op deze dag. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of wil je jezelf verder ontwikkelen? Je gelooft in jezelf en wilt een leuke baan in de Achterhoek? Wil je weer energie in je loopbaan? Dan biedt deze dag voor jou zeker kansen. Werkenden die gemotiveerd op zoek zijn naar een andere baan, bijvoorbeeld om een stap hoger te komen en te groeien in hun professie, kunnen zich laten inspireren over hoe zij hun eigen kwaliteiten maximaal kunnen inzetten. Ook werkzoekenden worden geïnspireerd om mogelijkheden te ontdekken in onverwachte werkomgevingen. De Achterhoekse Nieuw Werk Dag gaat uit van ‘een leven lang leren’. De toegang en deelname aan de workshops zijn gratis.

Workshops en innovatief solliciteren
Voor de dag zelf is geen aanmelding nodig, maar wel voor de workshops! Wil je deelnemen aan de workshops, schrijf je dan daarvoor vooraf in. Dat kan vanaf 7 juni via de website. De workshops zijn gericht op: de kunst van het loslaten, solliciteren via social media, “aan” in je baan, zakelijk flirten, gelukskunde, spreek- en presentatietechniek, gebruik van LinkedIn, kansen in Duitsland en nog veel meer. Kandidaten kunnen een CV check laten doen, een video CV en een geschikte profielfoto laten maken. Neem daarom jouw CV, bij voorkeur op een USB stick, mee.

Nieuw Werk – het Sectorplan Achterhoek
De Achterhoekse Nieuw Werk Dag is één van de initiatieven van Nieuw Werk, het Sectorplan Achterhoek. Dit plan helpt werkgevers moeilijke vervulbare vacatures in te vullen en werknemers en werkzoekenden zich te ontwikkelen in kansrijke beroepen. Talentvolle medewerkers komen, al dan niet uit een andere sector, door maatwerk scholing en begeleiding beschikbaar voor moeilijk vervulbare vacatures. Vakkrachten worden zo voor de regio behouden en het creëert beweging op de arbeidsmarkt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: