Kennisplatform voor Oost Nederland

Advizius versterkt sociale impact bij werkgevers

Geplaatst op 19 december 2022
Advizius versterkt sociale impact bij werkgevers

Steeds meer bedrijven vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Ook bij aanbestedingen en contracten worden eisen gesteld aan opdrachtgevers op het gebied van sociaal en inclusief werkgeverschap. Advizius helpt bedrijven en organisaties met een gestructureerde aanpak bij het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij zien ons als impactversterkers”, zegt specialist inclusief en sociaal ondernemen Mariska Cubuk bij Advizius.

Advizius is een label van het HR-bedrijf Djopzz, met een vestiging in Zwolle en Borne. Djopzz richt zich op het zoeken en vinden van personeel, uitzenden, detacheren en payrolling. Het bedrijfsonderdeel Djopzz Participatie is daarbij gespecialiseerd in arbeidsparticipatie van mensen die wat meer moeite hebben om duurzaam aan het werk te komen vanwege kwetsbaarheden. “Als consultants waren we met onze bedrijfsadviesdiensten een beetje een vreemde eend in de bijt binnen Djopzz. Om duidelijkheid en focus aan te brengen, hebben we besloten om de adviesdiensten voortaan uit te voeren onder de naam Advizius”, verklaart Cubuk.

“Nog centraler in Twente”

Mariska Cubuk van Advizius

Onlangs is het bedrijf verhuisd van Almelo naar Borne. In het nieuwe kantoor op bedrijventerrein Oostermaat in Borne heeft Advizius haar plek inmiddels gevonden. “We zitten hier lekker aan de rand met uitzicht op de beek. Het pand biedt ons meer ruimte én we hebben hierdoor een nog centralere plek in Twente gekregen”, vertelt Mariska.

Personeelskrapte

“Sociaal inclusief ondernemen wordt alleen maar belangrijker”, zegt Mariska die zich al bijna een kwart eeuw met deze tak van sport bezighoudt. “Niet alléén vanuit verplichtingen door de overheid, maar ook omdat personeelskrapte in allerlei branches fors toeslaat. Dan is het een kans en wellicht zelfs noodzaak om kritisch binnen je eigen organisatie te kijken of je het werk anders kan inrichten. Wij helpen werkgevers out of the box te leren denken over het vervullen van bepaalde vacatures en hoe arbeidsparticipatie daarbij een rol kan spelen”.

Advizius adviseert bedrijven onafhankelijk. “Dat vinden we erg belangrijk”, benadrukt Mariska. “Het belang en de wens van de klant staat bij onze adviesopdrachten voorop. Al zien veel van onze klanten het wel als meerwaarde dat we snel kunnen schakelen met onze collega’s van Djopzz wanneer ze bijvoorbeeld kandidaten zoeken en/of willen laten verlonen”.

Impactmeting

Als Advizius wordt ingeschakeld voert zij eerst een soort nulmeting uit. Wat doet een bedrijf of organisatie al aan sociaal inclusief ondernemen? Op basis van dit resultaat wordt een plan opgesteld. De doelstellingen moeten volgens Mariska wel realistisch zijn en bij de klant passen. “Soms komt uit een nulmeting naar voren dat een bedrijf al goede dingen onderneemt en veel impact maakt. Dan kunnen we ze ook helpen hun prestaties te laten certificeren. Wij werken hierin voornamelijk met het meetinstrument Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit is een wetenschappelijk onderbouwd van TNO en kan bedrijven veel voordeel opleveren”.

Training

Via een uitgebreid trainingsaanbod draagt Advizius kennis over naar opdrachtgevers. Op die manier komt een goede implementatie en borging tot stand. Het gaat hier om trainingen voor HR-functionarissen, maar ook voor leidinggevenden en collega’s.

Positieve kick

Mariska krijgt een positieve kick van haar werk als ze ziet dat klanten enthousiast worden over de resultaten die behaald worden. “Het mooiste is als bedrijven en organisaties eerst terughoudend zijn over het verwachte succes, maar het dan toch lukt om de organisatie een stap verder te brengen. Klantwaardering is voor ons erg belangrijk. De meeste klanten vinden de trainingen leerzaam en waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,8”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: