Kennisplatform voor Oost Nederland

Adwise Academy en TAP gaan samen marketingtalent in Palestina opleiden

Geplaatst op 2 juni 2023
Adwise Academy en TAP gaan samen marketingtalent in Palestina opleiden

Marketing-opleider Adwise Academy uit Almelo en de Palestijns-Nederlandse start-up Talent Acceleration Platform (TAP) gaan samen marketingtalent in Palestina opleiden. Zo helpen deze twee toonaangevende bedrijven Palestijnse jongeren een remote carrière te starten én voorzien ze Europese bedrijven van nieuw divers talent.

Met de opleiding ‘Digital Marketing’ worden vanaf september de eerste achttien Palestijnse studenten in drie maanden klaargestoomd voor een carrière in digitale marketing. 
Adwise Academy ontwikkelde een curriculum voor het online opleidingsprogramma van TAP op basis van actuele behoeften op de Europese arbeidsmarkt. De Palestijnse studenten worden in hun studie ondersteund door lokale experts en mentoren van over de hele wereld.

Een gouden duo bundelt de krachten  

TAP biedt online opleidingen aan op het gebied van web development en B2B sales voor techbedrijven. Ze richten zich op jong talent in Palestina, waar meer dan 40% van de jongeren onder de 30 met een universiteitsdiploma geen werk heeft. In 2022 heeft TAP de eerste 100 studenten opgeleid, waarvan ruim 80% een (remote) baan vond bij verschillende innovatieve bedrijven door heel Europa, en lokaal in Palestina. Dit jaar zullen de programma’s nog veel meer afgestudeerden afleveren. “We hebben er heel veel vertrouwen in dat we samen met Adwise Academy een opleiding kunnen samenstellen van hoog niveau”, zegt Christian Vezjak, CEO van TAP. “We zijn erg trots op deze samenwerking.”

Adwise Academy is net zo ambitieus als het gaat om digitale skills. Deze opleidingstak van digital agency Adwise heeft al meer dan 2000 mensen geholpen om te groeien op het gebied van digitale marketing en communicatie. Op 28 april werd Adwise Academy uitgeroepen tot de beste opleider in digital marketing & communicatie 2023 door marketingplatform Emerce. Maikel Veldhuis, operationeel manager bij Adwise Academy, is verheugd over de samenwerking met TAP. “Er is veel talent en veel ambitie in Palestina, en samen met TAP richten we ons op het overbrengen van de juiste vaardigheden om dat talent te helpen een carrière in digital marketing te starten.”

Winst op twee fronten

De twee bedrijven slaan de handen ineen en werken samen aan oplossingen voor acute problemen in hun eigen markten. Met deze nieuwe specialisatie is TAP beter in staat om kansen te creëren voor jong talent in Palestina en werkt het aan een duurzame economie voor deze fragiele regio. ‘We stellen talent in Palestina in staat om hun remote carrière te lanceren terwijl ze dicht bij hun roots kunnen blijven,” aldus Vezjak.

Adwise Academy ziet op haar beurt een toenemende krapte op de arbeidsmarkt in Europa, waar veel digitale posities open blijven door een gebrek aan goede sollicitanten. Met dit programma worden nieuwe talenten opgeleid, die vanuit Palestina deze banen kunnen invullen. Veldhuis: “Deze samenwerking past precies binnen de kernwaarden van ons bedrijf: we willen impact maken. Op deze manier maken we een positieve impact op de levens van jonge mensen in een regio waar veel uitdagingen liggen. Daarnaast kunnen we onze klanten helpen met het vinden van onontdekt talent. Een win-win situatie dus.”

Op zoek naar nieuw talent

De opleiding ‘Digital Marketing’ van TAP en Adwise Academy is vanaf vandaag open voor aanmeldingen in Palestina. Nederlandse marketingexperts worden aangemoedigd om zich als mentor aan te melden voor het begeleiden van studenten. Ook bedrijven die op zoek zijn naar divers talent voor het invullen van open posities kunnen via de site contact opnemen. Het eerste cohort begint in september 2023: https://www.tapcareers.io/digital-marketing 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: