Kennisplatform voor Oost Nederland

Afdichtingsysteem getest op knaagdierbestendigheid

Geplaatst op 6 april 2017
Afdichtingsysteem getest op knaagdierbestendigheid

Het NOFIRNO-systeem van Beele Engineering is voor een openbaar vervoersbedrijf met positief resultaat getest op knaagdierbestendigheid. Tijdens de tests werden verschillende oplossingen onderzocht. De NOFIRNO knaagdierbescherming bestaat uit vulslangen en een afdichtingskit die naast thermisch isolerend bovendien brandwerend zijn. De combinatie van slangen en kit vormt daarnaast een gas- en waterdichte afdichtingslaag. Daarmee wordt knaagdierbescherming gecombineerd met brandveiligheid én waterdichtheid.

Knaagdieren, zoals ratten en muizen, vinden met grote regelmaat via doorvoeropeningen hun weg naar elektrische apparatuur en componenten. De oorzaak hiervoor kan worden gevonden in het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur: wanneer de warmte van binnen via de doorvoering wordt doorgegeven naar buiten, is de kans groot dat deze zal worden open geknaagd. Naast serieuze schade aan kabels en apparatuur kan op deze manier ook totale systeemuitval, bijvoorbeeld door kortsluiting, worden veroorzaakt. Dit heeft niet alleen economische schade tot gevolg, maar kan in bijvoorbeeld de openbaar vervoersector of op luchthavens, ook leiden tot levensbedreigende situaties. Pogingen om knaagdieren buiten te houden, bijvoorbeeld met PUR-schuim of steenwol, hebben vaak geen resultaat.  Na uitgebreide testen, blijkt het NOFIRNO afdichtingsysteem van Beele Engineering bij uitstek geschikt als bescherming tegen knaagdieren.

De knaagdierbescherming biedt niet alleen een oplossing voor externe schakelkasten van openbaar vervoersbedrijven. Ook schakelkasten van utiliteitsbedrijven, op luchthavens en vliegvelden, telefoon- en eindcentrales van telecom operators, pompstations van waterbedrijven, doorvoeringen in buitenwanden van data centers, e.d. zijn beter beschermd tegen knaagdieren, brand en wateroverlast door gebruik van het systeem.

Het NOFIRNO-systeem is een snel en eenvoudig te installeren afdichtsysteem dat naast knaagdierbestendig ook brandwerend, gas-, water- en rookdicht is. Het systeem wordt ingezet voor het afdichten van openingen waar kabels en buizen worden doorgevoerd.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: