Kennisplatform voor Oost Nederland

Agapanthusmarkt kasteel Rosendael zaterdag 16 juli

Geplaatst op 21 juni 2022
Agapanthusmarkt kasteel Rosendael zaterdag 16 juli

Op zaterdag 16 juli is er weer een een Agapanthus- en kasteeltuinmarkt bij kasteel Rosendael. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers van de markt alles te weten komen over deze planten, nieuwe tuinplanten aanschaffen en een kijkje nemen bij diverse aanbieders van streekproducten, (tuin)decoratie en gereedschap.

Liefdesbloemen op park en kasteel Rosendael; De Agapanthus- en kasteeltuinmarkt. Kwekers van deze bijzondere kuipplant komen met hun planten de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan! Daarnaast zijn er informatiesessies over de verzorging en kan men tijdens deze dag ook andere planten, streekproducten, ansichten, (tuin) decoratie en topkwaliteit tuingereedschap kopen.

Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Op het landgoed staat een prachtige oranjerie die nog steeds wordt gebruikt als winterberging voor de oude citrussen en andere kuipplanten. ’s Zomers is de oranjerie in gebruik voor de horeca met een zonnig terras.

Kasteel

Het kasteel is deze dag ook geopend en te bezoeken. Het kasteel geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Geniet van de mooie vertrekken van het kasteel die vandaag zijn ingericht met bloemwerken en een expositie van bronzen beelden.

Park Rosendael

Bij de entree van de tuinmarkt krijgt u ook toegang voor park Rosendael. Met een uitgebreide plattegrond volgt u een mooie wandelroute langs de diverse tuinsieraden in het park, waaronder de bekende Bedriegertjes.

Tijd en datum: zaterdag 16 juli 2022, tussen 11:00 en 17:00 uur (doorlopend).

Entree: volwassenen € 6,00. Meerprijs bezoek kasteel: € 7,50 voor volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.

Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Informatie: rosendael@glk.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: