Kennisplatform voor Oost Nederland

Aircrete Europe winnaar WTC Twente Export Award 2018

Geplaatst op 2 augustus 2018

Aircrete Europe uit Oldenzaal is winnaar geworden van de 10eeditie van de World Trade Center Twente Export Award. Het bedrijf kreeg tijdens een spannende finale in het Hengelose World Trade Center de voorkeur van de jury boven de twee andere genomineerden: Selo uit Oldenzaal en Techmar uit Hengelo.

Aircrete Europe is een toonaangevend technologieconcern die innovatieve bouwoplossingen biedt voor de cellenbeton (AAC) en betonindustrie. Aircrete is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve turnkey AAC fabrieken en geavanceerde snijtechnologie, die geschikt is voor de productie van AAC blokken en muur-, dak-, en vloerpanelen.

Voorzitter Geert Braaksma van de jury licht de keuze van de jury als volgttoe: “Aircrete Europe is een mooie speler en absolute kennismakelaar in het veld waarin ze opereren die weet waar de eindklant behoefte aan heeft en de hele keten door en door beheersen. Dit met een internationaal team dat in alle landen zitten en met 16 verschillende nationaliteiten ook letterlijk de taal van het land spreekt waar zaken wordt gedaan”.Algemeen Directeur Ralf Beier: “Het is een prijs voor het hele team en de partners in de regio waarmee wij samenwerken en een erkenning voor al ons werk in het buitenland om goede Nederlandse producten uit Twente te vermarkten”.

Na een voorselectie waren drie bedrijven overgebleven die zich tijdens de finale aan de jury mochten presenteren. Behalve Aircrete waren dat Selo uit Oldenzaal dat proces- en verpakkingssystemen ontwerpt en bouwt voor de voedingsmiddelen-, dierenvoedings-, farmaceutische– en non food- industrie en Techmar uit Hengelo dat elektrische lampen en verlichtingsapparaten ontwerpt, ontwikkelt en levert aan de internationale markt om op een veilige, duurzame en eenvoudige manier tuinen te verlichten middels 12 Volt buitenverlichting.

De prijs werd uitgereikt door Eddy van Hijum, gedeputeerde economische zaken van de Provincie Overijssel. Hij benadrukte het belang van internationalisering voor de Twentse regio en onderstreepte daarbij de waarde van organisaties als het World Trade Center Twente bij de ondersteuning van bedrijven in Oost- Nederland, zoals zichtbaar bij de economische missies die worden georganiseerd met de steun van het GO4Export programma van de Provincie Overijssel.

Over het World Trade Center Twente

De missie van het World Trade Center (WTC) Twente is het ondersteunen van bedrijven bij hun internationalisering. Bedrijven uit Oost Nederland én bedrijven uit het Duitse deel van de Euregio met de steden Münster en Osnabrück kunnen een beroep doen op de services van het WTC Twente. Deze services bestaan o.a. uit de Business Club, handelsinformatie, handelsscholing, economische missies, het begeleiden van startende exportbedrijven door het programma Starters International Business en het Expat Center. Daarnaast biedt het WTC Twente flexplekken, kantoren en vergaderruimte aan in een internationale setting. Het WTC Twente maakt deel uit van de World Trade Centers Association (WTCA), een wereldwijd netwerk van 750.000 bedrijven, 325 steden in 90 landen. Het WTCA heeft als doelstelling het bevorderen van de internationale handel.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: