Kennisplatform voor Oost Nederland

Aki-kunst te zien tijdens buitenexpositie Passing By

Geplaatst op 5 maart 2021
AKI-KUNST IN BUITENEXPOSITIE

Van 3 t/m 31 maart kunnen bewoners en bezoekers van Enschede genieten van buitenkunst met werk van Fine Art AKI-studenten en alumni. Enschede Promotie maakt, in samenwerking met AKI-studenten, deze bijzondere buitenexpositie “Passing By” mogelijk door de agendadoeken op de invalswegen beschikbaar te stellen.

De coronamaatregelen treffen iedereen, zo ook de afgestudeerde kunstenaars van de AKI. Normaal gesproken worden de vier intensieve jaren afgesloten met een grote eindexamenexpositie. Voor studenten is dit een belangrijk moment, een springplank naar de kunstwereld. In 2020 kon de tentoonstelling niet doorgaan. Om de afgestudeerde studenten en alumni een podium te geven, is er in samenwerking met Enschede Promotie een coronaproof-buitenexpositie opgezet. AKI-student Esmee van Zeeventer kwam op het idee toen ze langs een van de grote agendadoeken van UitinEnschede fietste. Nu er toch geen evenementen zijn om te promoten, leek het haar een mooi idee om de 4×3 meter grote borden te vullen met werk van de studenten. Ze heeft contact opgenomen met Enschede Promotie die het idee van Esmee heeft omarmt en zorgt dat de kunstwerken te zien zijn op de doeken. “Het is mooi dat we ons platform nu inzetten om de kunstwerken van het creatieve talent uit onze stad te laten zien”, aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

De expositie “Passing By” bestaat uit 19 verschillende kunstwerken. Zo kunnen de bewoners en bezoekers van Enschede ondanks dat de musea gesloten zijn en de eindexpositie niet door zijn gegaan, toch genieten van de kunstwerken op groot formaat.

“Passing By” ook online te vinden

De expositie heeft de toepasselijke titel “Passing By” gekregen. Onder ieder kunstwerk staat de naam van de kunstenaar vermeld. In samenwerking met Enschede Promotie wordt alle informatie over de expositie ook online geplaatst en is te vinden op uitinenschede.nl.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: