Kennisplatform voor Oost Nederland

Al 5 jaar lang alles geregeld QuaKoken!

Geplaatst op 18 mei 2017
Al 5 jaar lang alles geregeld QuaKoken!

Een locatie met allure, geschiedenis en een geweldig restaurant. Hier is qua koken aan alles gedacht. Om het 5-jarig bestaan te vieren is er een 2+2 actie gelanceerd. Kom dineren met 4 personen en betaal slechts het eten van 2 personen.

Begonnen in eigen keuken. Vanuit de woonkamer werden alle etentjes geregeld. Iedere avond naar een andere partij en koken op locatie. Alles ging in de eigen vaatwasser en werd thuis weer klaargemaakt voor de volgende partij. Inmiddels zijn Joris en Annika hard bezig om van QuaKoken een begrip te maken met ambitie, enthousiasme, liefde en creativiteit.

Wie zijn Joris en Annika?
Joris heeft van jongs af aan een passie voor koken. Het heeft altijd in de familie gezeten. Alle producten thuis kwamen van het land. Mama maakte altijd taarten en eigen jam. De keuze van Joris om in het 3e jaar op de middelbare school te kiezen voor consumptieve technieken was dan ook niet gek. In het laatste jaar van zijn opleiding deed Joris mee aan landelijke vakwedstrijden en kwam terecht bij ‘de Oude Raadskelder’ in Oldenzaal voor een leerplaats. Na het leertraject te hebben afgerond kreeg hij het aanbod om als Souschef bij zijn oude leerplaats ‘de Oude Raadskelder’ te komen werken. Hier hoefde Joris niet lang over na te denken en groeide snel door naar de functie van chef-kok. Bij ‘de Oude Raadskelder’ heeft Joris 5 jaar lang de Michelin-nominatie Bib Gourmand gecontinueerd. Na een korte uitstap in het bedrijfsleven koos Joris voor zijn passie: koken. Een grote droom was om dit op eigen benen te doen. Zijn creativiteit, zijn ervaring en zijn passie voor koken kwamen samen in een eigen zaak, QuaKoken.

Annika is stap voor stap in het vak gerold. In het begin ondersteunde ze, naast haar baan als manager in de zorg, Joris bij het koken op locatie. Ze dacht vaak, dit kan handiger of efficiënter en organiseerde dit dan ook. De partijen werden groter, het uitwerken van offertes, het voorbereiden van events, het bijhouden van de website, social media, administratie, personeel. Het kon niet meer gecombineerd worden met haar baan.

In 2015 is ze daarom volledig in de zaak gaan werken. Annika heeft zich ontwikkeld tot onmisbare duizendpoot aan de ‘achterkant’ van het bedrijf. Haar creativiteit, gevoel voor ‘wat mooi’ is en ervaring als manager in de zorg kwam goed van pas. Ze doet er vanuit haar rol alles aan om het team en de uitstraling van het bedrijf te bewaken om zodoende de gasten een tot in de puntjes verzorgde ervaring te bezorgen. 

Hoe kijken jullie terug op 5 jaar QuaKoken?

Joris en Annika hebben veel geleerd in de 5 jaar dat ze QuaKoken runnen. Ze hebben op veel gekke locaties gewerkt. Ze hebben Preuf en Proost tijdens de Boeskool is Lös georganiseerd en hebben zelfs aan privé vliegtuigen geleverd.

“In het begin heb ik niet meteen alles efficiënt en handig gedaan. Dit is iets wat je leert door de jaren heen en in het proces.” Aldus Joris

Joris herinnert zich de avond voor de opening van QuaKoken op de huidige locatie nog goed. Ze hadden samen dagenlang gewerkt. In de ochtend een verbouwing coördineren en in de avonduren koken op locatie. Zondagavond was alles klaar, alles was schoon, de glazen stonden klaar. Het was tijd om te genieten van een welverdiend pilsje.

“Er klonk die avond een oorverdovende knal. Ik had zelf een industriële stelling gemaakt met daarin onze mooiste flessen cognac, whisky en wijnen. De stelling was compleet ingestort en bijna alle flessen waren stuk, onvoorstelbaar! Gelukkig had ik mijn familie en Annika, ze bleven rustig. Maandag hadden we alles nieuw en zijn we open gegaan!” Aldus Joris

De toekomst
Joris en Annika willen bij QuaKoken iedereen een geweldige ervaring geven. Ze willen een echte wow-factor presenteren. Zoals Joris zegt, het eten moet gewoon lekker zijn, smaak is het allerbelangrijkste. Alle elementen in de smaak moeten kloppen. In de toekomst ziet Joris een QuaKookwinkel voor zich of misschien nog wel een restaurant erbij. Voor nu ligt de focus op het restaurant met mogelijkheden voor diner, lunch, kookworkshops en evenementen. Joris en Annika nodigen u graag uit om te komen proosten op het 5-jarig bestaan van QuaKoken!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: