Kennisplatform voor Oost Nederland

Al duizend Zutphense huishoudens kiezen voor lokaal opgewekte groene energie

Geplaatst op 18 december 2020
ZutphenEnergie

Lokale energiecoöperatie ZutphenEnergie vierde woensdag dat de duizendste klant is aangesloten. Zutphenees Gerjan de Ruiter werd in het zonnetje gezet. Duizend klanten betekent dat in Warnsveld en Zutphen al duizend huishoudens kiezen voor lokaal opgewekte groene stroom.

Hoewel het feestje niet kon doorgaan vanwege de coronamaatregelen, wilde het bestuur toch graag stilstaan bij dit bijzondere feit. “We zijn het snelst groeiende bedrijf van Zutphen, met 50 procent per jaar”, aldus voorzitter Wouter van den Wall Bake. En zich richtend tot de duizendste klant: “Jij bent het levende bewijs.” Hij overlaadde Gerjan de Ruiter met cadeaus, zoals een taart van het Volkshuis, een versierde kerstboom, een zadelhoesje en een paraplu van ZutphenEnergie.

Aantrekkelijke prijs

De Ruiter koos bewust voor de lokale energiecoöperatie. “Mijn vorige energiecontract liep af en daarom ben ik gaan rondkijken. Ik wist van het bestaan van ZutphenEnergie af, want een buurman heeft een grote sticker van ZutphenEnergie op zijn container zitten. Daar kun je niet omheen”, lacht hij. “Lokaal energie opwekken en verbruiken”, spreekt hem ook aan, omdat hij de lokale economie graag steunt én – niet onbelangrijk: “ZutphenEnergie heeft ook gewoon aantrekkelijke prijzen.” Bovendien heeft hij veel aandacht voor duurzaamheid. “Ik heb een goed geïsoleerd huis en ik let ook op kleine dingen, zoals wat ik eet.”

Zonder winstoogmerk

De harde groei van ZutphenEnergie is óók een feestje voor “om | nieuwe energie”, het landelijke collectief waarbij ZutphenEnergie is aangesloten. Deze energieleverancier, zonder winstoogmerk, is eveneens hard gegroeid.

Opwekken en besparen

Overigens is energie leveren niet het enige waar ZutphenEnergie zich voor inzet. De coöperatie richt zich ook op energie opwekken met de aanleg van zonnepanelendaken, windenergie en onderzoek naar de mogelijkheden van waterstof. En op energie besparen: energiecoaches en energieadviseurs helpen huishoudens met de verduurzaming van hun woning. Nieuw zijn de afkoppelcoaches die huishoudens helpen met hun regenpijp van het riool afkoppelen. “We zetten ons in voor een duurzame stad”, vat Van den Wall Bake samen. “Voor inwoners en mét inwoners.”

Belangstellenden, om energie af te nemen of om zelf een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de duurzame stad, zijn welkomen. Als de coronamaatregelen worden versoepeld gaat de Energiewinkel aan de Overwelving 10 in Zutphen weer open. Meer informatie vind je ook op www.zutphenenergie.nl.

Fotobijschrift: ZutphenEnergie verwelkomt Gerjan de Ruiter als de duizendste klant. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: