Kennisplatform voor Oost Nederland

Albourgh onderstreept duurzaamheid en kostenefficiëntie met eigen karkasgarantie

Geplaatst op 1 augustus 2023
Alborough onderstreept duurzaamheid en kostenefficiëntie met eigen karkasgarantie

In haar streven naar een duurzamere toekomst en mobiliteit heeft bandenfabrikant Albourgh haar meest duurzame vrachtwagenbanden geïntroduceerd. De onlangs gelanceerde Albourgh banden zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van transporteurs en zijn een uitstekende keuze voor het bieden van betrouwbaarheid en kostenefficiëntie, zonder in te leveren op prestaties. De nieuwe Albourgh karkasgarantie onderstreept dit en zorgt ervoor dat milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zich terugbetalen.

Alle Albourgh banden worden gemaakt met de meest hoogwaardige grondstoffen en technisch innovatieve processen. Mede vanwege een 100% kwaliteitscontrole voldoen alle banden aan de hoogste kwaliteitseisen en daardoor zijn de Albourgh banden aan het eind van de eerste levenscyclus geschikt voor herprofilering én voor vernieuwing. Kortom; ze bieden dankzij deze verschillende levenscycli een uitstekende value for money.

Albourgh karkasgarantie
Voor transporteurs betalen milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zich terug: karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden opgekocht en niet-bruikbare karkassen worden compleet gerecycled, zodat het staal en rubber opnieuw kunnen worden gebruikt.

Dit heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer ‘op de weg komt’. De tweede inzet van de band kost immers altijd minder dan de aanschaf van een nieuwe band. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit en kostenefficiëntie van iedere onderneming. Ook op deze manier onderstreept Albourgh haar streven om duurzaamheid hoog in het vaandel te houden.

Samenwerking met Kargro
Jeroen Vos, Business Unit Manager Albourgh TBR legt in het kort de Albourgh karkasgarantie uit:

“Onze karkasgarantie is tweeledig, ten eerste garanderen wij dat de Albourgh kwaliteitsbanden geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing, niet één maar zelfs twee keer. Daarnaast hebben wij ook een opkoop garantie voor de karkassen. Zijn de banden helemaal opgereden, dan kunnen deze – mits de kwaliteit van het karkas aan bepaalde minimumeisen voldoet – in aanmerking komen voor de Albourgh karkasgarantie.

Voor de Albourgh karkassen geldt een variabele vergoeding, afhankelijk van de maat van de band, tot wel € 20. Het mes snijdt aan twee kanten, want de gebruiker ontvangt een restbedrag en het milieu wordt gespaard, omdat de banden worden ingenomen voor vernieuwing of recycling en daardoor niet in de kwetsbare natuur terechtkomen.” Zowel voor het vernieuwingsproces als het innemen van de karkassen werkt Albourgh nauw samen met Kargro; een gekwalificeerd vernieuwings- en verwijderingsbedrijf. Karkassen die niet meer bruikbaar zijn, worden gerecycled waarna ze als grondstof – granulaat en rubberpoeder – weer ingezet kunnen worden. Kargro is TüV en ISO (9002) gecertificeerd. Albourgh biedt dus voor haar banden een verlengde levensduur en zorgt voor een verantwoorde verwijdering, zodat het milieu niet onnodig wordt belast.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: