Kennisplatform voor Oost Nederland

Allround specialist voor de groene buitenruimte en bouw

Geplaatst op 25 juli 2017
Allround specialist voor de groene buitenruimte en bouw

Zeven jaar geleden richtte Gerben van Eden zijn eenmanszaak in hoveniers- en boomverzorgingsdiensten op. Nog niet eens afgestudeerd van zijn mbo-studie, had hij zijn eerste klanten al. En tegen alle stromen in (het was recessie) groeide zijn bedrijf. Zo flink zelfs, dat hij zelf amper meer een schop in de hand heeft.

Naast het hovenierswerk en de boomverzorging, waar Van Eden Hoveniers zich in de begintijd op richtte, breidde Van Eden de werkzaamheden van zijn onderneming flink uit. “We zijn een hoveniersbedrijf in de breedste zin van het woord”, legt de oprichter zelf uit. Vrijwel alles wat een link heeft met de hovenierswereld, kan zijn bedrijf verzorgen. “Van ontwerp tot aanleg en onderhoud. En verder hebben we bedrijven die bouw- en infra-gerelateerd zijn.”

Binnen het hoveniersbedrijf ligt de focus zowel op de particuliere als de zakelijke markt. In totaal heeft Van Eden nu 30 mensen in dienst binnen het bedrijf dat hij dus in 2010 oprichtte. “Vanuit mijn ouderlijk huis, midden in de crisis.” Toch is er sindsdien alleen maar groei geweest, zelfs zo ver dat hij onlangs zijn eigen vader kon aannemen als bedrijfsleider. Zo wordt het wel een heel apart familiebedrijf. “Hij ondersteunde me altijd en het is mooi dat ik nu met hem kan samenwerken.”

Overname
Eind vorig jaar nam Van Eden het bedrijf Klein Boonschate Landscaping uit Holten over. Sindsdien is Van Eden Hoveniers ook gevestigd in Holten, aan de Ondernemersweg. Door de overname kan het bedrijf haar klanten een breder scala aan diensten bieden. Een goed voorbeeld hiervan is een uitgebreide winterdienst. “En ons team kan rekenen op afwisselende werkzaamheden, meer opleidingsmogelijkheden en de kans om zich te specialiseren.”

“Wij hebben alles in eigen beheer. Dat is onze grote kracht. Een enthousiast, vakbekwaam team en alle machines hebben we in eigen huis; we kunnen de klant echt van a tot z ontzorgen.”

‘Doen wat je zegt’
“Wat je zegt, moet je waarmaken”, met dat credo is Van Eden zijn bedrijf begonnen en hiermee is hij nu nog steeds actief. “Wat je zegt tegen een klant, moet je ook doen. Zo simpel is het eigenlijk. Als je goed werk aflevert, dan weten klanten je te vinden én zorgen ze voor goede referenties naar anderen. En dat geeft de mogelijkheid tot doorgroeien.”

De boomverzorging- en hovenierstak is dus inmiddels flink uitgebreid. De zelfstandige bouwtak van het bedrijf realiseert naast overkappingen en tuinhuizen voor het hoveniersbedrijf  de totale nieuwbouw, verbouw  en renovatie van ieder gewenst project. “Van uitbouw van een woning tot verbouwing van een oude boerderij, zolang er maar echt vakmanschap nodig is.”

De infratak (in nauwe samenwerking met Van der Kolk Infra) is gevestigd in Wierden en werkt volledig op eigen kracht. “Zo leggen we bijvoorbeeld bedrijventerreinen aan of verrichten we het grondwerk voor de voorbereiding van bouwterreinen. Van het grondwerk tot straatwerk en de totale nazorg aan toe. Ook hebben we ons transport, containerservice en afvalverwerking in eigen beheer. Simpel samengevat: “We zijn de totaalvoorziener voor buitenruimte en bouw.”

Voor de komende jaren wil Van Eden zich richten op een doorlopend groeiproces en een bekwaam en betrokken personeelsbestand.

 

www.vanedengroep.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: