Kennisplatform voor Oost Nederland

Alumax Boats breidt stevig uit

Geplaatst op 31 oktober 2022
Alumax Boats breidt stevig uit

Alumax Boats heeft haar bedrijfsomvang meer dan verdubbeld door met ingang van 1 november een tweede bedrijfshal in de Meppeler haven te betrekken. De forse uitbreiding geeft de aluminium botenbouwers de ruimte om de ingezette groei verder gestalte te geven.

De tweede bedrijfshal waar Alumax Boats intrekt heeft een vloeroppervlakte van zo’n 950 m2 en is direct aan het water van het Meppeler deel van Port of Zwolle gelegen. In de nieuwe Alumax hal worden zeer verschillende modellen aluminium casco boten gebouwd; van sloepen tot tenders en van brandweerboten, werkboten en luxe jachten tot watertaxi’s. De bestaande bedrijfshal met een productie vloeroppervlakte van  700 m2 aan de Setheweg te Meppel, waar Alumax Boats sinds 2009 is gevestigd, wordt per 1 november volledig benut voor de technische afbouw, inrichting en bekleding van de aluminium boten.

Directeur Remko Germeraad, samen met Jarno Visscher eigenaar van Alumax Boats, is zeer in zijn nopjes met de uitbreiding. “We waren al geruime tijd op zoek naar de mogelijkheden om uit te breiden,” vertelt de Meppeler botenbouwer. Daarbij zijn alle mogelijke opties de revue gepasseerd. “We hebben nieuwbouwplannen gehad maar de huidige bouwprijzen maakten die optie behoorlijk risicovol.” Ook verhuizen naar een nieuwe locatie behoorde tot de mogelijkheden maar dat is volgens Germeraad nooit concreet is geworden. “Er is in het Meppeler havengebied geen grond meer beschikbaar, dus dat was lastig.” Net op het moment dat de ondernemers eraan dachten om ook over de grenzen van Meppel heen te kijken, bood zich de kans aan om de nieuwe Alumax hal te betrekken. “ Toen deze hal beschikbaar bleek te zijn hebben we met de eigenaar snel zaken kunnen doen,” stelt een tevreden Germeraad. De grote uitbreiding van de capaciteit door het betrekken van het tweede bedrijfspand biedt Alumax Boats, volgens de directeur veel meer mogelijkheden dan het al had. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar Alumax boten vanuit Europa maar ook daar buiten bleek de capaciteit aan de Setheweg niet toereikend “Wij kunnen nu beter voldoen aan de toenemende vraag naar aluminium boten, waarbij vooral de vraag naar boten voor de professionele gebruiker groeit.” Daarbij leggen de goede contacten die Germeraad heeft in Vietnam het bedrijf geen windeieren. “We hebben begin dit jaar het eerste multifunctionele schip opgeleverd in Vietnam. Die ingezet kan worden als patrouille/ambulance en-of brandbestrijder en dat heeft de nodige gevolgen,” zegt Germeraad met een glimlach. De tweede opdracht is net beklonken en er zullen nog vele volgen. Hij verwacht dat er ook in 2023 nog meer orders uit het Aziatische land zullen volgen. “Dus we hebben de nieuwe hal hard nodig.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: