Kennisplatform voor Oost Nederland

Anders leren tijdens Festival WOEST!

Geplaatst op 20 april 2023
Anders leren tijdens Festival WOEST!

Leren in een festivalsetting. Dat is Festival WOEST! Zo’n 3000 leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Zwolle en omstreken duiken van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei in de bruisende wereld van dit ‘festival van het vernieuwend onderwijs’ in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.

Leren, dat kun je overal doen, en op allerlei manieren! Dat is het vertrekpunt van Festival WOEST! In dit achtste jaar worden de pareltjes van zeven jaar WOEST! geprogrammeerd en worden nieuwe parels toegevoegd. Scholieren uit Zwolle en omgeving kunnen zich vijf dagen lang uitleven in fysieke, culturele en kunstzinnige activiteiten. Van urban arts en urban dance tot culinary art, van bijenkasten bouwen tot escape, van songwriting, fashion en 3D Skin Art tot combat fighting. Met daaromheen concerten en voorstellingen. Het programma snijdt actuele thema’s aan die aansluiten bij de wereld van jongeren. Spelenderwijs werken ze in de workshops aan zaken als sociale soepelheid, verborgen talenten, het aangeven van grenzen, zichzelf durven uiten, een ander durven ontmoeten.  

Initiatiefnemers 

Stadkamer en Festivalplatform Zwolle Unlimited stonden samen aan de basis van WOEST! Vele cultuureducatieprofessionals werken mee aan de WOEST! labsessies waarin via co-creatie wordt geëxperimenteerd met nieuwe cultuureducatievormen; vanuit de vaste overtuiging dat leren anders kan, anders móet, om tegemoet te komen aan de jongere van nu, die zich voorbereidt op zijn rol in de wereld van morgen.  

Avondprogramma voor onderwijsprofessionals 

WOEST! heeft voor onderwijsprofessionals die zich willen laten inspireren, ook een avondprogramma ingericht: WOEST! Impuls. Sprekers uit binnen- en buitenland geven op donderdag 25 mei, aan professionals uit onderwijs en cultuureducatie, eyeopeners, nieuwe inzichten en andere aanpakken. Aanmelden voor dit avondprogramma is noodzakelijk.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: