Kennisplatform voor Oost Nederland

Arla Foods introduceert de eerste klimaatneutrale zuivelproducten op de Nederlandse markt

Geplaatst op 3 maart 2021
Arla Foods introduceert de eerste klimaatneutrale zuivelproducten op de Nederlandse markt

Genieten van biologische zuivel zonder negatieve klimaatimpact? Dat kan vanaf nu met Arla biologisch klimaatneutraal. Dit is de eerste klimaatneutrale zuivel op de Nederlandse markt. Zuivelcoöperatie Arla Foods reduceert op verschillende onderdelen in de keten de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast compenseert de zuivelcoöperatie alle broeikasgassen van Arla biologisch klimaatneutraal van koe tot koelkast.

Arla Foods wil zuivel maken zonder negatieve impact op het klimaat. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2030 30% van haar uitstoot gereduceerd te hebben en in 2050 volledig netto klimaatneutraal te zijn. Als marktleider in biologische zuivel, wil de zuivelcoöperatie met Arla biologisch al in 2028 30% uitstoot gereduceerd hebben t.o.v. 2015 en daarmee loopt Arla biologisch voorop. Terwijl Arla Foods werkt aan de reductie van broeikassen, compenseert het bedrijf de nog aanwezige uitstoot van koe tot koelkast van alle Nederlandse Arla biologische producten in 2021 via gecertificeerde projecten.

Impact

“Het klimaat is uit balans. Als zuivelcoöperatie voelen wij de verantwoordelijkheid om onze impact op het klimaat te verlagen,” vertelt Bas Padberg, managing director Arla Foods Nederland, België en Frankrijk. “Met Arla biologisch klimaatneutraal gaan we onze uitstoot van broeikasgassen steeds meer reduceren, waardoor we steeds minder hoeven compenseren. Reduceren kost tijd, daarom is compenseren de beste kortetermijnoplossing om per direct geen bijdrage meer te leveren aan klimaatverandering. Zo kan iedereen nog meer genieten van onze lekkere zuivel.”

Compenseren via gecertificeerde projecten

Om de uitstoot van alle broeikasgassen te compenseren, investeert Arla Foods in projecten die zich richten op het aanplanten van bomen in Oost-Afrika en op de bescherming van regenwouden in Indonesië en het Amazonegebied. Hierbij profiteert de lokale bevolking van de projectopbrengsten en wordt de biodiversiteit en het leefgebied van bedreigde diersoorten behouden.

Klimaatneutraal

Consumenten hebben het recht om te weten wat voor zuivelproducten zij kopen. Daarom zet Arla Foods voorop de verpakking duidelijk dat het gaat om klimaatneutrale producten door reductie en compensatie van de uitstoot van alle broeikasgassen. Op de achterkant van de verpakking en op de website staat verdere uitleg over wat klimaatneutraal is en hoe het bedrijf compenseert. Kijk voor meer informatie op www.arla.nl/klimaatneutraal

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: