Kennisplatform voor Oost Nederland

Arnhemse samenwerking Toneelgroep Oostpool en Rijnstate

Geplaatst op 5 oktober 2016
TGO Lankmoedigen

Een in coma geslagen transgender, ploeterende gemeenteambtenaren en een dreigende media-rel; van 18 oktober t/m 17 december speelt Toneelgroep Oostpool De Lankmoedigen in de Nederlandse theaters. Een satire over de verdraagzame mens. De voorstelling speelt zich af rond het ziekenhuisbed van de in elkaar geslagen Hansje. Om het decor zo realistisch mogelijk te laten lijken is het Arnhemse gezelschap een bijzondere samenwerking aangegaan met Rijnstate in Arnhem.

Verpleegkundigen
Na De Onrendabelen en Fresh Young Gods is De Lankmoedigen het laatste deel in het succesvolle drieluik Goede Bedoelingen van Joeri Vos. Tijdens het schrijfproces heeft Joeri Vos interviews afgenomen met twee verpleegkundigen en het hoofd van de Intensive Care van Rijnstate. Deze gesprekken hebben de schrijver en regisseur voorzien van inhoudelijke input voor het stuk en boden meer inzicht in de gang van zaken in een ziekenhuis en op de IC in het bijzonder. Bovendien komen de verpleegkundigen binnenkort bij de repetities kijken om waar nodig nader advies te geven.

Hansje op de Intensive Care
Om het decor – een kamer op de IC – en de situatie van Hansje zo realistisch mogelijk te maken, kreeg Toneelgroep Oostpool advies van het Hoofd Medische Techniek van Rijnstate. Het gezelschap leent voor de voorstelling diverse materialen, die gebruikt worden voor het decor en als rekwisiet op het toneel. Bovendien lopen de acteurs straks deels in ziekenhuisuniformen, met dank aan de Kledingservice van Rijnstate. Hoe dit eruit gaat zien? De Lankmoedigen is vanaf 18 oktober te zien in de theaters en speelt van 18 t/m 29 oktober en van 29 november t/m 3 december in Huis Oostpool te Arnhem. In Huis Oostpool kost je voorstellingskaartje bovendien slechts 10 euro.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: