Kennisplatform voor Oost Nederland

ASML-topman spreker op Regio Zwolle Congres 2018

Geplaatst op 23 juli 2018

Frits van Hout, Chief Strategy Officer en lid Raad van Bestuur van chipmachinefabrikant ASML heeft zijn bijdrage toegezegd aan het komende Regio Zwolle Congres dat op 13 december 2018 wordt gehouden. Hij zal zijn visie geven op het thema ‘Technologisering als kans’. Dit maakte Pierre Satink, voorzitter Stichting Metropool Regio Zwolle bekend tijdens de Expeditie Regio Zwolle Netwerkborrel.

Van Hout is verantwoordelijk voor de groei van ASML, waar het gaat om het toenemende belang van strategische relaties met leveranciers. Juist zijn kennis over en ervaring met (arbeidsmarkt)ontwikkelingen in de techniek en het strategisch samenwerken met toeleveranciers van ASML (ook in de regio Zwolle) is uitermate leerzaam en ook stimulerend om de 900 ondernemers in de zaal bewust te maken van de noodzaak om zich te blijven ontwikkelen. “Het is geweldig dat Van Hout het bedrijf ASML, producent van zeer geavanceerde lithografiemachines voor de chipindustrie, komt toelichten. Bovendien is ook zijn ervaring als bestuurslid van Stichting Brainport, met focus op regionale economische ontwikkeling, interessant voor ons publiek”, aldus Pierre Satink.

Stichting Metropool Regio Zwolle organiseert het ondernemersevent Regio Zwolle Congres alweer voor de zevende keer. Het congres onderstreept de kracht, de potentie en het samenwerkende belang van de regio. Dit jaar is er aandacht voor ‘Technologisering als kans’ en wat dit betekent voor de regio Zwolle. Met dit thema haakt het Regio Zwolle Congres in op het toekomstbestendig maken van de regio.

Over Expeditie Regio Zwolle Netwerkborrel
Na het Regio Zwolle Congres van vorig jaar, zijn er drie expeditieteams gevormd die belangrijke thema’s voor de regio Zwolle nader verkennen, te weten 1) Een leven lang leren, 2) Vitale leefomgeving en 3) Technologische innovatie. De teams werken aan een nog krachtigere regio, waarbij beweging en ontwikkeling centraal staan. Tijdens de borrel sprak wethouder René de Heer over de kracht van de regio Zwolle, was er een update van de expeditieteams en keek Pierre Satink vooruit naar het Regio Zwolle Congres 2018.

Website: www.regiozwollecongres.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: