Audry Hoemakers is de eerste winnares van de Brigit Sijmons SIVE Award

13 maart 2019 Nieuws

Op 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag 2019, werd door wethouder Kampman de winnares van de eerste Brigit Sijmons SIVE Award bekend gemaakt. Niemand minder dan culturele duizendpoot Audry Hoemakers is de meest inspirerende vrouw van Twente geworden.

Het bestuur van SIVE heeft Audry als winnares aangewezen. Audry is een verbinder, alle lagen van de bevolking weet zij aan elkaar te verbinden door verschillende evenementen die zij organiseert voor Enschede. Ze houdt zich onder andere bezig met de Culturele Zondag en de Stadsherberg. Ze zoekt voor iedere creatieveling een podium en motiveert mensen enorm hiermee. Ze is betrokken bij verschillende vrouwenverenigingen en ook hier is ze een heuse koppelaar. Audry staat met beide benen op de grond en weet wat er speelt omdat naar haar mede-mens luisert en omdat ze naast cultuur aanbieden ook zeker een cultuur consument is. Ze is openminded en ‘nee’ bestaat niet in haar vocabulaire. Ook belangrijk; Audry werkt hard, maar is zelf ook een levensgenieter pur sang.

De 11 genomineerden vrouwen voor deze award , naast Audry, waren: Kim Fluitsma, Ellen Pot, Reikha Ugale, Corine Böhmers, Sharita Dilloe, Adrie Arendsman, Khadija Amrani, Ingrid Schoterman, Yara Hummels en Quinta Clason.

De award is bedacht als eerbetoon aan Brigit Sijmons. Brigit Sijmons was voorzitter bij SIVE en overleed op 10 november 2017. Haar kracht: Het verbinden van mensen. Vol enthousiasme en positiviteit heeft ze vele vrouwen kunnen inspireren en haar kracht is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Arjan Kampman reikt de award aan de winnares uit, hij is wethouder van Werk en Inkomen, Emancipatie, Arbeidsmarkt en transformatie Sociaal Domein