Kennisplatform voor Oost Nederland

Autoverhuur Bultman viert 100-jarig jubileum

Geplaatst op 10 augustus 2023
Autoverhuur Bultman viert 100-jarig jubileum

Een gedreven handelsgeest die generatie op generatie wordt doorgegeven. Dat is wat Autoverhuur Bultman in de afgelopen 100 jaar maakte tot een succesvol familiebedrijf. Het is niet voor niets dat het bedrijf dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. Dave Bultman, die als derde generatie aan het roer staat, verkondigt trots: “Ondanks dit prachtige jubileum zijn we als bedrijf jonger dan ooit!”

Het beste voor de klant

“Zonder het lef van mijn opa Jan-Willem (†) waren we nooit gekomen waar we nu staan. Hij schreef zich op 12-jarige leeftijd in bij het handelsregister, om handel te drijven in dát waar op het moment vraag naar was,” vertelt Dave. Het bedrijf is verrassend genoeg begonnen met alles behalve auto’s. Handel is groente, vis en daarna pas de handel in, sloop van en verhuur van auto’s. Het verhuurgedeelte begon toen Opa Bultman af en toe zijn eigen wagen verhuurde aan iemand die deze toevallig nodig had.

Waar Opa Bultman altijd het beste voor de klant wilde bieden, hebben ze bij Autoverhuur Bultman ook vandaag de dag diezelfde klant- en servicegerichte visie. “We kijken altijd naar waar de behoefte van de klant ligt en daar spelen we op in,” licht Dave toe. “Service staat bij ons altijd voorop.”

Elektrisch rijden in opmars

Als je het Dave vraagt, staan het heden en vooral de toekomst in het teken van de energietransitie. Zijn verwachting is dat het wagenpark in vijf jaar van 10 naar 60 à 70% elektrisch gaat. Zo heeft het familiebedrijf momenteel al enkele elektrische bedrijfswagens staan, waaronder de recent aangeschafte Volkswagen ID. Buzz. “Dezelfde ruimte en mogelijkheden als de voorganger, maar dan een hypermoderne, ‘groene’ rijervaring,” voegt Dave toe.

Social media en gadgets

Wat het 100-jarige familiebedrijf bovendien jong van geest maakt, is volgens Dave met name de groep enthousiaste medewerkers. En ook de online aanwezigheid draagt hier voor een groot deel aan bij. Op social media is het bedrijf actief om te laten zien wat het doet, aanbiedt en wie er achter het bedrijf zitten. Ook geeft het bedrijf graag Bultman collectorsitems weg via social media, door middel van acties. Zo zijn er in de afgelopen periode unieke Bultman USB-sticks en happy socks bedrukt met blauwe busjes vergeven. En om helemaal uit te pakken vanwege het jubileum, kan er tot 1 september een blauwe Bultman fatbike worden gewonnen.

Nieuwe website

Ook is vorige maand de nieuwe website live gegaan. “De herkenbare blauwe stijl, maar dan met moderne, gemakkelijkere navigatie en mogelijkheden. Echt anno 2023.” Wie een auto wil reserveren of meer wil weten over het aanbod, krijgt een overzichtelijk aanbod te zien en kan bovendien gemakkelijk reserveren. Dat kan allemaal op Bultman.nl.

Als bedrijf de 100 jaar halen en tóch jong van geest blijven, vergt lef en veel werk. Maar het is zeker mogelijk. Dat bewijst Autoverhuur Bultman.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: