Kennisplatform voor Oost Nederland

Baan Twente wint aanbesteding EV-deelautoplan Stad Up Enschede

Geplaatst op 20 maart 2018

Baan Twente is de uitvoerende partij van Stad-up, het nieuwe deelautoplan van de Gemeente Enschede. Met dit ambitieuze project streeft de gemeente Enschede naar duurzamere reisoplossingen. Baan Twente zorgt voor een allesomvattende oplossing met de inzet van volledig elektrisch aangedreven auto’s, inclusief een handige (reserverings)app voor de gebruikers. Ook verzorgt Baan Twente de laadinfrastructuur en de inzet van een ‘backoffice’. 

Het EV-deelautoproject van de Gemeente Enschede, dat volledig wordt uitgevoerd door Baan Twente, is op 12 maart van start gegaan met elektrisch aangedreven auto’s inclusief de benodigde laadinfrastructuur. In de eerste fase van het project zijn de auto’s beschikbaar voor dienstreizen van de gemeente Enschede. Het inplannen en gebruiken van een auto gaat via een handige app. Omdat duurzaamheid centraal staat, kan de app op basis van de reistijd, de afstand en andere variabelen overigens ook de suggestie doen om bijvoorbeeld de fiets of het OV voor een dienstreis te gebruiken. Martin van der Ham van de Gemeente Enschede: “In ons streven naar duurzaam reizen vinden we dat we een voorbeeld- én inspiratiefunctie hebben. We starten daarom met de inzet van elektrisch aangedreven auto’s voor onze medewerkers. Ons streven is echter om een ‘provider’ van vervoer te worden voor alle inwoners en bezoekers van de stad en de regio om zo het privébezit van auto’s sterk terug te dringen. Baan Twente, dat is geworteld in de regio, heeft voor dit project een werkbaar voorstel gedaan dat naadloos aansluit bij onze doelstellingen en ambities. Wij zien dan ook uit naar de eerste emissievrije kilometers van onze medewerkers.”

Baan Twente: mobiliteit met historie én toekomst
Baan Twente heeft een rijke mobiliteitshistorie met onder ander de dealerschappen van Mercedes-Benz en Ford. Met de uitvoering van het EV-deelautoproject in Enschede geeft het bedrijf een concrete invulling aan zijn visie op het gebied van de mobiliteit van de toekomst. Directeur Gerd van der Kolk: “Op het gebied van duurzame mobiliteit  gaan de ambities van de Gemeente Enschede en die van Baan Twente gelijk op. Ons bedrijf verandert. We ontwikkelen ons steeds meer tot een mobiliteitsprovider. We zijn er dan ook trots op dat de Gemeente Enschede ons heeft aangewezen om juist die functie te vervullen bij dit bijzondere project. In goede Baan Twente-traditie bieden wij de gemeente een totaaloplossing. Wij zorgen voor alles: van de inzet van de auto’s en een perfect werkende infrastructuur tot en met alle administratieve processen. Het gebruiksgemak dat we daarmee bieden is een essentieel onderdeel van de mobiliteit van de (nabije)toekomst. Het draagt bij aan de vanzelfsprekendheid om voor duurzaam te kiezen.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: