Kennisplatform voor Oost Nederland

Barst in het scherm van je iPhone? 4 goede redenen om hem te laten repareren

Geplaatst op 27 november 2023

Veel Nederlanders dragen een apparaat bij zich dat rond de duizend euro gekost heeft, namelijk een iPhone. Het is natuurlijk ‘gewoon’ een gebruiksvoorwerp, maar wel een gebruiksvoorwerp waar we erg aan gehecht zijn. Daar wil je voorzichtig mee zijn, maar de realiteit is dat we dat niet echt zijn. Kijk maar eens rond hoeveel mensen je ziet met een iPhone met een of meerdere barsten in het scherm. Dat is natuurlijk doodzonde, maar niet iedereen vindt het een reden om hem zo snel mogelijk te repareren. We bespreken vier goede redenen waarom een iPhone beeldscherm reparatie wél de moeite waard is.

Functionaliteit beperkt

Bij de meeste mensen die een iPhone blijven gebruiken met barsten in het scherm, werkt hij nog steeds naar behoren. Maar een gebarsten scherm kan ook voor problemen en ongemak zorgen. Afhankelijk van de ernst van de schade, kan dit de functionaliteit van het scherm beperken, eventueel de werking van een vingerafdrukscanner onder het scherm tenietdoen of het beeld van je selfiecamera verpesten. Daarnaast is het natuurlijk behoorlijk storend om door gebarsten glas heen te moeten kijken als je op je telefoon zit. Dat maakt het spelen van een spelletje of het kijken van een video een stuk minder leuk. Allemaal goede redenen om het beeldscherm van je iPhone te laten repareren.

Hij moet nog lang mee

Het is voor te stellen dat je een iPhone die je al een paar jaar gebruikt en binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is niet meer laat repareren, hoewel de kosten van de reparatie nog altijd lager kunnen zijn als wat de telefoon waard is als hij intact is. Maar als je je dure iPhone pas relatief kort hebt en er nog lang mee wilde kunnen doen, is het eigenlijk niet te verkroppen dat je nog twee of drie jaar tegen een gebarsten scherm aan moet kijken. Even slikken en gewoon maar betalen voor een beeldschermreparatie en daarna een glazen screenprotector aanbrengen op het nieuwe scherm, zodat het je niet zomaar nog een keer kan overkomen.

Je schaamt je ervoor

Esthetisch gezien is het natuurlijk niks, zo’n dure iPhone met een gebarsten iPhone. Het hele idee van de iPhone als statussymbool valt daarmee wel een beetje in het water. Schaam je je een beetje voor dat gebarsten scherm, dat mensen echt wel gaat opvallen omdat je je telefoon nu eenmaal veel tevoorschijn haalt en je je daar ook niet beperkt in wilt hoeven voelen? Dan is dat ook een legitieme reden om voor een iPhone beeldscherm reparatie te kiezen.

Hij is verzekerd

Ben je zo slim geweest om je iPhone bij aankoop ook meteen te verzekeren? Dan is het natuurlijk zonde om daar geen gebruik van te maken want je betaalt er immers voor. Dit zijn bovendien de situaties waarvoor je die verzekering afgesloten hebt. Misschien vergoedt de verzekering niet de hele reparatie omdat er sprake is van een eigen risico, maar je bent geheid een stuk goedkoper uit dan wanneer je de hele reparatie zelf moet financieren. Ook dat is een goede reden om over de drempel heen te stappen en het gebarsten scherm van je iPhone te laten repareren.

Op zoek naar een adresje om het beeldscherm van je iPhone te laten repareren? Je kunt hiervoor terecht bij Mobielmakers, die je online vindt op Mobielmakers.nl. Zij hebben een winkel in Haaksbergen waar je je telefoon naartoe kunt brengen en hij zeer snel gerepareerd wordt voor je. Daarnaast bestaat er binnen Twente ook een pick-up en return service waar je gebruik van kunt maken als het je niet uitkomt om naar Haaksbergen te gaan voor je iPhone beeldscherm reparatie.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: